Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Boris Johnson onder druk na onthulling Lebedev | CNIEUWS

De Britse premier Boris Johnson zal reageren op “ernstige vragen” over de benoeming van de Russische mediamagnaat Yevgeny Lebedev tot Lord nadat het nieuws zondag in de media bekend werd.

De Russische invasie van Oekraïne heeft vragen doen herleven met betrekking tot de benoeming van Evgeny Lebedev, zoon van Evgeny Lebedev, tot Heer voor het leven. Russische miljardair Alexander Lebedev, naar het hogerhuis van het Britse parlement in 2020.

Zondag meldde de Britse krant The Sunday Times dat buitenlandse inlichtingendiensten twee jaar geleden hun zorgen hadden geuit over de benoeming, maar dat Boris Johnson deze vragen negeerde.

In het licht van wat vandaag werd onthuld, denk ik dat de premier serieuze vragen moet beantwoorden: wat wist hij? Dat vertelde de Britse oppositieleider Keir Starmer zondag aan Sky News.

De premier en Evgeny Lebedev zijn vrienden sinds Boris Johnson in 2008 burgemeester van Londen werd. Vragen over hun relatie hebben met name betrekking op de aanwezigheid, in april 2018, van Boris Johnson, toen de minister van Buitenlandse Zaken, op een feest in de villa van Lebedev in Italië zonder veiligheidsapparaat.

Yevgeny Lebedev verdedigt zijn steun aan Oekraïne

Tijdens zijn toespraak op Sky News op zondag verdedigde minister Michael Gove Evgeny Lebedev. “Niemand heeft me ooit verteld dat het ongepast zou zijn om hem te ontmoeten of met hem te praten”, zei hij.

Van zijn kant bevestigde Evgeny Lebedev in de pagina’s van zijn krant “Evgeny Standard”, dat hij dit conflict in Oekraïne niet met heel zijn hart aanvaardt.

In een vrijdagcolumn in een gratis dagblad zei Yevgeny Lebedev dat hij “trots” was een Brits staatsburger te zijn, in de overtuiging dat het “noodzakelijk was om niet in Russofobie te vervallen”. “Ik ben geen veiligheidsrisico voor dit land waar ik van hou”, schreef hij, terwijl zijn vader in het verre verleden een inlichtingenagent bij de KGB was, hij “niet een soort agent voor Rusland was.”

Het is duidelijk uit de omslag Russische invasie In zijn krant, die vorige week de Russische president Vladimir Poetin opriep zijn troepen terug te trekken.

READ  Brandende wolken en asregen... Alle foto's van de uitbarsting van de Semeru-vulkaan, waarbij ten minste 14 mensen omkwamen in Indonesië