Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vier Mirage 2000-5F-vliegtuigen stijgen op vanaf Luxeuil om “Sky Police” in Estland te leveren

Controleer tot slot de drie extra kerosinetanks om er zeker van te zijn dat ze goed zijn aangesloten en doe de laatste controles in de cockpit. Commandant Michael maakt de laatste rit in zijn Mirage 2000-5F voordat hij vertrekt op de Sky Police-missie hierboven Estlandbuurland Rusland. Ze zijn vier van de jachtgroep “Cigognes” voor vertrek op zondagochtend vanaf de luchtmachtbasis Luxeuil-Saint-Saône (Haute-Saône), als onderdeel van een missie NAVO Om “deel te nemen aan de observatie en verdediging van het luchtruim van de Baltische staten”, identificeerde de generale staf van de legers op haar Twitter-account.

Het doel: “om de ogen van de NAVO-bemanning te zijn”, in het bijzonder “om hen te voorzien van aanvullende realtime informatie en tactieken aan boord van vliegtuigen”, legt commandant Michael uit, net voordat hij aan boord van zijn toestel gaat. Eerder op de ochtend luisterden de vier piloten aandachtig naar de briefing om hun vluchtplan en de laatste weergegevens te krijgen. Tijdens hun reis zullen ze overvliegen DuitslandPolen en de Baltische Zee, landde twee en een half uur later in Estland.

De vier luchtspiegelingen zijn ongewapend

Na de briefing vertrokken de vier piloten om zich voor te bereiden op hun vlucht: ze trokken hun waterdichte pakken aan, die essentieel zijn ‘in het geval van een overwaterejection’. Bovendien droegen ze een anti-G-pak om de effecten van versnelling op het lichaam tegen te gaan en een gevechtsjack. Daarna gaan ze naar de hangar waar de vliegtuigen staan ​​voor een laatste inspectie van hun vliegtuigen. De missie van de “luchtpolitie” in de Baltische staten zal vier maanden duren. Als ze Luxeuil verlaten, zijn de vier Mirage 2000-5’s niet bewapend, maar ze kunnen wel bewapend zijn in Estland, waar zo’n honderd Franse soldaten in bruikleen zijn.

READ  Er zijn verschillende gevallen ontdekt in Engeland, moeten we ons zorgen maken?

Russische aanval op Oekraïne Het baart de landen van Oost-Europa, van Polen tot Roemenië, grote zorgen. Om hen gerust te stellen, stuurden de Verenigde Staten duizenden extra soldaten daarheen. Frankrijk heeft ook extra troepen in Roemenië ingezet en helpt de luchtruimcontrole te versterken, met name in Polen. De wake werd sterker een week nadat op 24 februari de invasie van Oekraïne begon, waarbij vier Russische straaljagers het luchtruim van Zweden, dat geen lid is van de ‘NAVO’, hebben geschonden.

Na een probleemloze vlucht landden de vier Franse Mirage-vliegtuigen ’s middags in Estland, zeiden medewerkers op Twitter en plaatsten een video van hun landing.