Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Diagnostisch onderzoek

In Frankrijk lijdt naar schatting tot 2,5% van de bevolking aan een bipolaire stoornis. Maar de realiteit is zeker veel hoger omdat de gemiddelde tijd tot diagnose gemiddeld tussen de 8 en 10 jaar ligt. “Er wordt aangenomen dat honderdduizenden mensen met deze ziekte leven zonder het zelfs maar te weten”, concludeerde de vereniging Bipolarité France. Om problemen met de diagnose beter te begrijpen en de zorg te verbeteren, lanceert de vereniging een groot nationaal onderzoek onder mensen met een bipolaire stoornis.

Bipolaire stoornis, invaliderende pathologie

Vandaar het belang van vroege opsporing en diagnose. Omdat het, wanneer het niet wordt verzorgd, kan leiden tot “sociaal isolement, problemen op school of op het werk, riskant gedrag (seksueel, financieel), bijna dagelijkse slapeloosheid en voor de helft van de patiënten tot zelfmoordpogingen”, vervolgt de vereniging.

De resultaten van dit onderzoek, gebaseerd op een online onderzoek, zullen worden verwerkt in een rapport dat wordt vrijgegeven ter gelegenheid van Wereld Bipolaire Dag op 30 maart 2023. “Er is dringend behoefte aan actie om de diagnose te verbeteren en de ondersteuning te versnellen. We hopen dat dit onderzoek kan om dingen in beweging te krijgen, daarom moedigen we alle patiënten aan om het te voltooien.” !”, concludeert Renaud Maine, voorzitter van de Bipolar of France.

De resultaten worden verwacht op 30 maart 2023, Wereld Bipolaire Dag. deelnemen, Klik hier.

Waarom wil je van koffie roken?

READ  Covid-19 in Occitanie: het besmettingspercentage explodeert overal in de regio en de ARS lanceert een nieuwe oproep aan de bevolking