Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze vijf voedingsmiddelen met “negatieve calorieën” helpen u af te vallen

Deze vijf voedingsmiddelen met “negatieve calorieën” helpen u af te vallen

Bepaalde voedingsmiddelen zijn waardevolle bondgenoten in het dieet. Hier zijn 5 zogenaamde “negatieve calorieën” voedingsmiddelen die je zou moeten eten om weer in vorm te komen en voor je lichaam te zorgen.

Deze voedingsmiddelen worden gekenmerkt door hun lage glycemische index en een hoog vezelgehalte. Met andere woorden, ze bevatten weinig calorieën en hebben het voordeel dat ze de spijsvertering bevorderen en een vol gevoel geven. Ze maken het dus mogelijk om de dagelijkse calorie-inname te verminderen.

We praten over “negatieve calorieën” omdat het lichaam om ze te verteren meer energie (calorieën) verbruikt dan het absorbeert. Merk echter op dat het niet de bedoeling is om bij elke maaltijd alleen dit soort voedsel te eten.

Zoals voedingsdeskundige Florence Thorez ons eraan herinnert, bevat een goed bord “een deel dierlijke of plantaardige eiwitten, een deel rauwe of gekookte groenten en een deel zetmeel”.

keuze

Onder hen is met name komkommer. En niet voor niets bevat 100 gram komkommer slechts 11 calorieën. Behalve zeer laag in calorieën, goed voorzien van vitamines en een bron van vezels (vooral de huid), is dit voedsel dat voor 96% uit water bestaat, een bijzonder dorstlesser.

rauwe selderij

Selderij Selderij is een selderijsoort die meer bekendheid verdient. Laag in calorieën (ongeveer 30 kcal / 100 gram), een bron van kalium en vitamine B9, wat bijdraagt ​​aan de goede werking van het immuunsysteem, is deze knolgewas ook een uitstekende vetverbrander. Om nog maar te zwijgen, 100 gram levert meer dan 3 gram vezels.

asperges

Met minder dan 20 calorieën per 100 gram heeft deze antioxidantgroente ook meer energie nodig om te worden verteerd dan dat het aan het lichaam levert. Asperges zijn een natuurlijk diureticum, dat ook effectief is tegen het vasthouden van water en helpt bij het verwijderen van gifstoffen.

de appel

In de familie van voedingsmiddelen met “negatieve calorieën” bevinden zich sommige soorten fruit, waaronder appels. Rijk aan vezels (2,4 gram per 100 gram), deze vrucht die op elk moment van de dag kan worden gegeten, vergemakkelijkt de darmtransit en bevat gemiddeld slechts 50 calorieën per 100 gram.

spinazie

Naast het feit dat het slechts 26 calorieën per portie van 100 g bevat, is deze groene groente vullend. Het heeft een hoge verzadigingsindex. Het bevat ook veel magnesium, calcium en kalium. Tot slot is spinazie een van de rijkste groenten in eiwit met een inname van 3,2 gram.

READ  de gezondheid. Antibiotica kunnen de ziekte van Lyme elimineren