Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De bronchiolitis-epidemie eindigt in Frankrijk en de griep is een beetje afgenomen

De bronchiolitis-epidemie eindigt in Frankrijk en de griep is een beetje afgenomen

Geplaatst op wo 1 mrt 2023 om 16:48 uur

De epidemie van bronchiolitis, die vooral kinderen treft, is nu voorbij op het vasteland van Frankrijk, zo maakte de volksgezondheidsdienst woensdag bekend, en constateerde een afname van de seizoensgriep.

“Er zijn geen regio’s meer op het epidemiologische of post-epidemische alarmniveau op het vasteland van Frankrijk”, zei de Franse volksgezondheidsautoriteit in haar wekelijkse rapport over bronchiolitis.

In het buitenland treft de epidemie Mayotte en Reunion echter nog steeds.

Bronchiolitis, waardoor kinderen hoesten en moeite hebben met ademhalen, is meestal mild, maar dit seizoen heeft het uitbraken veroorzaakt op een schaal die in meer dan tien jaar niet meer is gezien.

Deze uitbraak plaatste ziekenhuizen voor een dilemma, vooral omdat het bijdroeg aan de opeenvolgende golven van Covid, evenals aan de seizoensgriepepidemie.

Dit, dat heel vroeg begon, zakte aan het begin van het jaar weg, maar kende daarna een lichte opleving, deels als gevolg van een andere virusstam.

Nu lijkt dat herstel een hoogtepunt te hebben bereikt. De Franse volksgezondheidsautoriteit meldde een “vermindering van griepindicatoren in steden en ziekenhuizen in alle leeftijdsgroepen”.

Deze daling komt zonder dat het aantal gevallen de piek van de eerste golf bereikt, wat suggereert dat de tweede niet het niveau van eind 2022 zal bereiken.

Het virus blijft zich echter veel verspreiden en de meeste grootstedelijke gebieden – 11 van de 13 zoals in de week ervoor – worden nog steeds getroffen door de epidemie.

Alleen Hauts-de-France en Normandië kwamen nog uit de epidemie. Offshore, West-Indië en Guyana worden nog steeds getroffen.

READ  Zwitserland in de halfgeleiderrace!