Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze tieners gunnen zichzelf levenslang gratis metroritten dankzij een geweldige methode!  – Tuxbord

Deze tieners gunnen zichzelf levenslang gratis metroritten dankzij een geweldige methode! – Tuxbord

Denk je dat vals spelen in de metro riskant is? Deze tieners zijn onbevreesd! Ze hebben zelfs het hele systeem gehackt.

denk je dat Transportfraude riskant? Deze jongens waren niet bang om de metro te hacken om zichzelf eindeloze gratis ritten te geven! Wij vertellen je alles.

Gehackte metro

Het is een heel gaaf verhaal dat uit de Verenigde Staten naar ons toekomt. Tijdens de Black Hat-conferentie over piraterij onthulden hackers dat ze erin geslaagd waren een Tesla-auto te hacken. Sterker nog, ze zijn erin geslaagd Beheers veel van de beroemde functies van elektrische auto’s.

Maar deze week hebben andere hackers het beter gedaan! Of erger… het hangt af van het standpunt. Tijdens de Defcon-conferentie vertelden 4 tieners dat ze met succes de metro hadden gehackt! In feite hebben ze het transportnetwerk van de De doorvoerautoriteit van de Massachusetts Bay (MBTA). Waaronder trouwens de metro van Boston! Dat is het.

In totaal hebben ze twee jaar aan dit project gewerkt! Tegenwoordig kunnen ze het zich veroorloven om gratis met de metro, bussen en trams door de stad te rijden. A Een geweldige prestatie voor jongeren tussen de 16 en 17 jaar.

Hoe hebben ze het ontworteld? Nou, ze hebben gewoon de contactloze smartcard volledig reverse-ontworpen gebruikt door het transportnetwerk.

Vervolgens namen de hackers de hele kaart over. Ze kunnen nu elk bedrag toevoegen en instellen als Kortingskaart voor senioren of studenten. Ze kunnen er zelfs een MBTA-werknemerskaart van maken. Dit geeft recht op gratis ritten voor het leven!

Succesvolle uitdaging

Deze jonge Amerikanen wisten door te breken De metro van Boston en alle doorvoernetwerken. Allemaal dankzij de kaarten die ze kunnen maken. We kunnen elke soort kaart maken. legt een hacker uit.

READ  Ter ere van de koningen: "The World's Most Played Game" wordt eindelijk geëxporteerd vanuit China

Jonge tieners creëerden ook hun eigen draagbare geldautomaat. Uitgerust met een touchscreen en een RFID-tagsensor, kan dit apparaat ze toevoegen De waarde die ze op elke kaart wensen.

En dat is niet alles! Ze waren er zelfs bij betrokken Dezelfde functionaliteit in de Android-app Hiermee kunt u met één klik tegoed toevoegen. ongelooflijk !

Maar je moet weten dat het de jonge mannen waren die hackten Metro deed het gewoon voor de uitdaging. Hun doel was helemaal niet om te profiteren van de onbeperkte kaarten die ze maakten.

Bovendien deelden ze niet de meest gevoelige informatie van hun werk tijdens de presentatie tijdens de conferentie. U moet echter weten dat dit soort hackers eerlijk zijn Zij delen hun bevindingen vaak met de betrokken instellingen.

Ze aarzelden dan ook niet om hun informatie te delen Met de koerier die ze hebben gehackt. “De door de student geïdentificeerde kwetsbaarheid vormt geen dreigend beveiligingsrisico, systeemverstoring of datalek” Selecteer echter Metro Network Manager.

In Frankrijk is dit nooit gebeurd. Maar nu de Olympische Spelen van 2024 naderen, stellen veel mediakanalen deze vraag. Wat als de metro en RER door hackers werden verlamd? Is de Franse hoofdstad klaar voor een dergelijk incident? Herinnering, Verschillende gemeenschappen en ziekenhuizen in de regio Ile-de-France zijn onlangs het slachtoffer geworden van hackers. Case om op de voet te volgen!