Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De situatie wordt erger, het merk gaat failliet in een strategisch land

De situatie wordt erger, het merk gaat failliet in een strategisch land

Het lot van het merk VanMoof lijkt steeds meer in gevaar te komen. Een spaarovername lijkt niet in zicht, en het merk verklaart opnieuw failliet te gaan, dit keer in een belangrijk land: Duitsland.

Bron: VanMoof

Fans kunnen deze week nog hopen op een duidelijker beeld van het merk VanMoof, maar het blijft slecht nieuws dat de voorpagina van de gespecialiseerde media zal halen. Sinds half juli staat het lot van VanMoof ter discussie. In Nederland is het merk al failliet verklaard, maar ook in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. We weten nu dat het merk in Duitsland failliet gaat. En met elk van deze acties lijken de kansen op verlossing door te sparen weg te ebben.

VanMoof gaat failliet in Duitsland

We hoorden van het VanMoofer News-account dat het merk officieel het faillissement heeft uitgesproken van zijn dochteronderneming in Duitsland, een strategisch gebied voor elektrische fietsen. Net als in andere rechtsgebieden werd een bewindvoerder aangesteld om het bedrijf te leiden en te proberen de schulden af ​​te lossen.

bron : @tweet

De uitdaging voor VanMoof blijft om een ​​koper te vinden die het merk kan behouden en de toekomst van de 700 werknemers van de groep veilig kan stellen. Daarnaast zal de overname van het merk uiteraard een zeer geruststellend effect hebben op VanMoof-fietsklanten die zich wellicht afvragen wat de tweewielreparatie in de toekomst zal opleveren.

Er is ook de kwestie van fietsbestellingen die nog steeds gaande zijn in Frankrijk, waarvan we niet weten of ze op een dag tot leveringen zullen leiden. Hoe langer het merk in een patstelling blijft wachten op een uitkomst, hoe kleiner de kans op echt herstel.

READ  eShop Sale: een selectie van games en downloadbare content met tot wel -75% korting, perfect om E3 2021 af te sluiten!

Maar natuurlijk, om de overname te laten plaatsvinden, zou het merk op dat moment nog steeds moeten bestaan. De verschillende faillissementen in elke provincie maken deze praktijk steeds moeilijker. Ook is niet bekend of alle dochterondernemingen bij een overname betrokken zouden zijn. Tot op heden is VanMoof officieel failliet gegaan in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.


Wil je deel uitmaken van een gemeenschap van enthousiastelingen? Ons meningsverschil Heet u welkom, het is een plaats van wederzijdse hulp en passie voor technologie.