Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze pre-menselijke voetafdrukken zouden 6 miljoen jaar oud zijn!

Onderzoekers stoppen nooit met proberen de geschiedenis van onze oorsprong te ontrafelen. Van een paar botten. Maar ook de voetstappen. Een nieuw datingbedrijf kan de zaken weer omdraaien. Voetafdrukken die de oudste voetafdrukken kunnen zijn die door de mens zijn achtergelaten.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Interview 5/1: De geboorte van een mens
De moeilijke oefening om de menselijke oorsprong te bepalen, vereist het bepalen waaruit de menselijke identiteit bestaat. Kan een mens een mens lopen? te praten over? Gereedschap maken? Futura-Sciences stelde een vraag over Siloana Condemi, een menselijke paleontoloog. Bekijk zijn antwoord in de video.

In 2017, een Een internationaal team van onderzoekers Hij ontdekte, in de buurt van het dorp Trachilos, op het eiland Kreta, gefossiliseerde voetafdrukken waarover binnenkort zal worden gesproken. Minstens vijftig voet kan van twee voet komen. meer dan Zoogdieren Dat zullen de voeten van mensachtigen zijn. Toen gaf de eerste geschiedenis hen op zijn minst de leeftijd van de vingerafdrukken die aan hen werden toegeschreven Australopithecus afarensis – Pre-menselijke familie Lucy Ontdekkingen in Tanzania. Minstens 3,5 miljoen jaar oud.

Vandaag hebben onderzoekers aangekondigd dat geofysische en microfossiele methoden hen in staat hebben gesteld meer te identificerenVoetafdrukken leeftijd Gevonden op het eiland Kreta. Ze zullen uiteindelijk minstens 6,05 miljoen jaar oud zijn! Dat maakt het het oudste directe bewijs van het bestaan ​​vanmensachtigen. En hoewel er verschillende verklaringen zijn gegeven, beweren onderzoekers dat er tegenwoordig geen argument is dat de mogelijkheid uitsluit dat deze sporen door Neanderthalers zijn achtergelaten.

Van wie zijn deze publicaties?

Deze voetafdrukken vormen een “bal” onder de voorvoet en onthullen een grote teen Sterke, kortere zijtenen. eenzaam korter danAustralopithecus. De boog is nog niet uitgesproken. Een smalle hak. Kenmerken die uniek zijn voor mensachtigen gecombineerd met algemene kenmerken van primaten. Onderzoekers sluiten een associatie met Griekse fribergi, een geslacht van primaten uit de familie van menselijke voorouders. Een team dat eerder zijn plaats had bepaald fossiele sedimenten 7,2 miljoen jaar op slechts 250 km van Athene. Het vasteland van Griekenland werd in die tijd echter geassocieerd met Kreta via Peloponnesos.

READ  Drie dingen die u moet weten over vallen

De onderzoekers toonden ook de effecten van a woestijnvorming Wat in die verre tijd de migratie van Europese zoogdieren naar Afrika had kunnen veroorzaken. Inclusief primaten. Welke onderzoekers kennen dan?Orrorin tugenensis, die wordt beschouwd als van Keniaanse oorsprong en de oudste pre-mens in Afrika, is mogelijk parallel aan de Europese pre-menselijke ontwikkeling geëvolueerd. Het volstaat om de theorie die lokaliseert opnieuw in twijfel te trekkenmannen afkomst Aan de Afrikaanse kant.

Op het eiland Kreta trotseren voetafdrukken de menselijke evolutie

Op het eiland Kreta zijn mysterieuze gefossiliseerde voetafdrukken gevonden van 5,7 miljoen jaar oud. Volgens sommige onderzoekers zouden het sporen van mensachtigen kunnen zijn. Maar als dat het geval is, zullen we de oorsprong van het genre volledig moeten heroverwegen afslaan.

Artikel door Laurent Sacco Geplaatst op 09/04/2017

Een recent artikel is gepubliceerd in Proceedings van de Society of Geologists door leden van een internationaal team van onderzoekers (voornamelijk Poolse aardwetenschappelijke onderzoekers) hebben wat gedaan golven in een kleine wereld van paleontologie. ze Deur op een ontdekking waarvan de interpretatie, indien bewezen, zeer interessant is, maar misschien niet helemaal revolutionair (hoewel) een ontdekkinghomo naledi of gefossiliseerde overblijfselenverstandig man Primitieven op de Jebel Irhoud-site in Marokko.

Het begon allemaal in 2002, toen hij… paleontoloog De Poolse Gerard Gerlinski vond wat leek op vingerafdrukken fossielen Zoogdieren in een sedimentaire laag tijdens een vakantie op Kreta. De onderzoeker kwam pas in 2010 echt terug op de site; Het was toen dat een meer diepgaande zoektocht begon in de regio van Trachilos, nabij de stad Kissamos, gelegen in het westen van het eiland. Eindelijk werd een echte baan ontdekt, met 29 voetafdrukken variërend van 9,9 tot 22,3 cm lang. Volgens de onderzoekers zijn deze voetafdrukken echter afkomstig van twee poten en vooral van zoogdieren waarvan de poten mensachtigen zijn, die hen rechtstreeks met ons zouden verbinden.

Hominins die de droge Middellandse Zee oversteken?

Uiteraard wilden de onderzoekers hun ontdekking dateren. Ze werden geholpen door de aanwezigheid van foraminiferen In de jassen Sedimentair met vermoedelijke voetafdrukken. Je moet weten dat deze Micro-organismen Het zeeleven evolueert in de loop van de tijd, waardoor ze effectieve tijdmarkeringen zijn voor het dateren van de laag waarin ze gefossiliseerd zijn. Aanvankelijk werd een leeftijd van 8,5-3,5 miljoen jaar verkregen. Deze relikwieën zijn dus minstens zo oud als die in Latoli, ontdekt in Tanzania in 1978 en daterend van ongeveer 3,5 miljoen jaar geleden (zeer beroemd, toegeschreven aan Australopithecus).

Maar hoe konden de neanderthalers van die tijd, die net primitieve werktuigen ontwikkelden, de Middellandse Zee oversteken? Dit vergeet snel de beroemde Messinische zoutcrisis, dat wil zeggen een significante, misschien zelfs volledige, uitdroging van deze zee als gevolg van de tijdelijke sluiting van de Straat van Gibraltar, als gevolg van de bewegingen van de Middellandse Zee. tektonische platen. Van voorbijgaande aard, dit drogen vond plaats tijdens Messina, aan het einde slijm, van 5,96 tot 5,33 miljoen jaar geleden. Stratigrafische studies tonen echter aan dat de laag op Kreta dicht bij een prominente laag ligt die bekend staat om deze gebeurtenis. We weten dus dat degenen die deze voetafdrukken hebben achtergelaten ongeveer 5,7 miljoen jaar geleden leefden. Dan lijkt het veel op de Middellandse Zee na depressie En de woestijn was niet woestijn Maar de Afrikaanse savanne.

READ  De ziekte van Alzheimer: problemen met het gezichtsvermogen: misschien het eerste teken

Omdat Kreta toen nog geen eiland was, hebben de mensachtigen sporen van Trachilos achtergelaten. Maar sommige paleoantropologen ontkennen dit op basis van de structuur van deze afdrukken die helaas niet van voldoende kwaliteit is om het debat snel te beslechten. Tot op heden zijn er echter sporen van mensachtigen gevonden die meer dan twee miljoen jaar oud zijn in Afrika. We moeten dus concluderen dat deze mensen veel verder zijn gegaan dan we dachten. Bovendien is dit wat sommigen al geloven op basis van tandheelkundige vondsten van Grecopithecus (Griekse fribergi) die, hoewel besproken, het de voorouder van het genre zou kunnen maken afslaan, die onze ideeën over onze oorsprong zouden verstoren.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?