Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom voelen we ons aangetrokken tot degenen die ons afwijzen?

psychologie – Het kan een verleidingsspel zijn. Maar deze aantrekkingskracht kan ook een laag zelfbeeld maskeren, of onrealistische romantische verwachtingen…

Waarom raden sommige datingadviessites aan om te profiteren van het lage zelfbeeld van potentiële partners door te doen alsof ze onverschillig zijn? Nou… omdat het werkt, zelfs als men kan twijfelen aan de stevigheid van romantische relaties die voortkomen uit deze potentiële roofzuchtige strategie.

Maar wie zijn de mensen die zich aangetrokken voelen tot schijnbaar zichzelf ontkennende individuen, en waarom vinden ze ze aantrekkelijk? “Er zijn verschillende soorten psychologische profielen die de aantrekkingskracht vergroten voor mensen die onverschillig lijken.”, wijst op Sebastien Garnero, een klinisch psycholoog die verantwoordelijk is voor het onderwijs aan de Universiteit van Parijs V.

In zeer zeldzame gevallen is het de misvatting – “waanvoorstellingen” in het jargon – van bemind worden die leidt tot een associatie met een persoon die echt onverschillig is, vaak met een hogere sociale status of in een benijdenswaardige positie. “Dit is een pathologisch beeld, vaak geassocieerd met erotica bij emotionele en paranoïde wanen”

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 80% om te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor € 1 in de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Elke dag krijgt iemand in Nieuw-Caledonië een beroerte