Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze komeet staat op het punt zichtbaar voor ons te worden: hier leest u hoe u hem goed kunt observeren

Deze komeet staat op het punt zichtbaar voor ons te worden: hier leest u hoe u hem goed kunt observeren

Zie mijn nieuws

Naar je verrekijker! Enige tijd geleden werd de lucht versierd met een nieuw lichtpuntje. Dit licht wordt uitgezonden door 12B/Pons BrooksSchuldige rendementen Elke 71 jaar Zeg hallo (van veraf).

De beste tijd om het te bekijken is Tot half maart. “De week van 11 tot 17 maart zal heel goed zijn, maar vanaf eind deze week met nieuwe maan kan aan de voorwaarden voldaan worden”, legt hij uit. actu.fr Nicholas Beaver, voorzitter van de Kometencommissie Astronomische Vereniging van Frankrijk (SAF) en astrofysicus bij het Observatorium van Parijs.

Het zal mogelijk zijn om 12P/Pons-Brooks eind maart opnieuw te observeren, tot eind april, “maar het is nog niet bevestigd.”

Waar kijk jij naar uit om 12P/Pons-Brooks te zien?

Om er bijna zeker van te zijn dat je de komeet dit weekend en volgend weekend zult zien, moet dat wel zo zijn Uitgerust met verrekijker “De minimale diameter is 40 tot 50 mm”, merkt het hoofd van de kometencommissie van de SAF op.

Zoals bij alle evenementen die boven onze hoofden plaatsvinden, moet u eerst geduld hebben en uw locatie zorgvuldig kiezen. Ideaal, Een plek vrij van lichtvervuiling.

Houd vooral uw ogen op de juiste plaats: Richting het noordwesten. “Op ongeveer 8 graden Celsius onder de Andromedanevel”, specificeert Nicholas Peiffer.

Komeet 'kan voor verrassingen zorgen'

Helaas “is 2024 geen erg goed moment voor waarnemingen. “Het volgende zal niet zo zijn”, dampt de specialist. Sterker nog, het staat niet aan de rechterkant van de zon. “Als het vier maanden was aangebroken Vroeger zou het geweldig zijn geweest”, klaagt hij.

READ  Football Manager 2023 voor pc en Xbox aangekondigd, maar welk platform is het beste?
Video's: Momenteel op Actu

Maar wie weet? Deze komeet, die ongeveer zo groot is als de komeet van Halley, is… De straal is meer dan 5 km“Hij raakt gewend aan de explosies.”

Wat is eigenlijk een explosie? Om het zo eenvoudig en schematisch mogelijk te maken: het is een gebeurtenis die een object helderder maakt en een paar dagen kan duren. Maar wie ‘helderder’ zegt, zegt ook ‘helderder’ en daarom ‘geen verrekijker nodig’.

Zelfs als niets zeker is, “is het zeer waarschijnlijk dat 12B/Bons-Brooks de komende dagen zal stijgen”, zegt Nicola Biver ondeugend. Alle reden om het in de gaten te houden…

Volg al het nieuws uit je favoriete steden en media door je te abonneren op Mon Actu.