Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na een overname van $1,3 miljard in 2021 heeft Embracer de makers van Borderlands al laten weglopen… zonder iets te creëren of zijn investering winstgevend te maken

Na een overname van $1,3 miljard in 2021 heeft Embracer de makers van Borderlands al laten weglopen… zonder iets te creëren of zijn investering winstgevend te maken

Spelnieuws Na een overname van $1,3 miljard in 2021 heeft Embracer de makers van Borderlands al laten weglopen… zonder iets te creëren of zijn investering winstgevend te maken

delen:


Knuffelende groep. Alleen al het lezen van die naam kan je op dit moment doen huiveren. Na een expansiefase waarin we het bedrijf als boeman konden classificeren, stortte het kaartenhuis in. Nu, in de laatste fase van de herstructurering, kan Embracer zijn verliezen opvangen door een van zijn grote namen te laten ontsnappen.

Incubator: De griezel zit nu op droog brood en water

Embracer Group, geboren onder de naam Game Outlet Europe, die in 2007 Nordic Games lanceerde, was jarenlang de Europese boeman onder de videogames. Door overnames en fusies is het bedrijf een moloch gewordenonder meer de eigenaren van THQ Nordic, Koch Media (nu Paion), Deep Silver, Sabre Interactive, Gearbox en Piranha Byte, Eidos Montreal of Crystal Dynamics. Volgens de berekeningen van ActuGaming had Embracer Group in maart 2023 meer dan 16.600 mensen in dienst. Historische fondsenwerving, enorme investeringen, alles is gedaan om Embracer een machtige reus te laten worden. Het kan echter zijn dat de samenleving het paard achter de wagen heeft gespannen.

Er wordt al lang over gesproken en het staat op het punt van succes. Een investering van $ 2 miljard ging niet door. Later hoorden we dat dit geld zou worden gepompt Van de Savvy Gaming Group, eigendom van het Koninkrijk Saoedi-Arabië. De aankondiging had een bomeffect en de waarde van de Embracer-aandelen daalde met 40%. Voeg daarbij het einde van de Covid-hausse, en we worden geconfronteerd met een samenleving die haar uitgaven niet langer kan betalen. Vanaf juni 2023 Er is een grootschalige herstructurering aangekondigden logischerwijs begon iedereen binnen de groep te trillen.

READ  "Tiramisu" werd onthuld in verschillende lekken

En aan het einde van het jaar zijn dit ze 1.205 ontwikkelaars verloren hun baan Voor wereldwijde ontslagen die 8% van de beroepsbevolking of 1.383 mensen treffen. Tussen het annuleren van projecten en het besparen op kosten zoekt Embracer naar andere manieren om de zaken te versnellen Eén manier lijkt eenvoudigweg het verlaten van enkele structuren te zijn Voor harde valuta. Een paar dagen geleden onthulde Jason Schreier van Bloomberg dit eerder Sabre Interactive, een groep van 32 studio's met ongeveer 3.800 werknemers, zal binnenkort zijn onafhankelijkheid herwinnen voor $ 500 miljoen. dollars, betaald door een groep particuliere investeerders.

Bekijk Borderlands 3 op Amazon

Gearbox staat op het punt om Embracer te verkopen en te ontlasten van ruim 1.540 salarissen

Een ander bedrijf, dat in 2021 voor 1,3 miljard dollar werd overgenomen, zou ook moeten vertrekken. Het is Gearbox en het zou vóór het einde van het fiscale jaar, op 31 maart, moeten worden geformaliseerd. Volgens InsiderGaming hielden Plumper, Kotaku, CEO en mede-oprichter van Gearbox Randy Pitchford een personeelsvergadering om de aankondiging aan de werknemers te doen Dat er een beslissing was genomen over de toekomst van de studioMeer informatie zal in maart gedeeld worden. Volgens de bronnen van Kotaku heeft Pitchford aan medewerkers van Gearbox uitgelegd dat er sinds september 2023 aan drie scenario's wordt gedacht: bij Embracer blijven, de overname verkopen of financieren en zo weer zelfstandig worden. Uit de verzamelde informatie blijkt dat er tot een verkoop is besloten, Er zal binnenkort een overeenkomst worden getekend. Toen Kotaku hiernaar vroeg, speelde Randy Pitchford de kaart “Niets aan te kondigen”:

Ik ben blij dat mensen zo geïnteresseerd zijn in wat we doen dat je een artikel over ons wilt schrijven voor je lezers. Ik ben vereerd en nederig dat ons bedrijf het onderwerp is van geruchten, speculaties en discussies. Zoals altijd informeren we u graag over projecten die we moeten aankondigen of nieuws dat we willen delen als onderdeel van onze missie om de wereld te vermaken.

Ter herinnering: Gearbox heeft gewerkt aan 007: Nightfire, Counter-Strike, Halo, Brother in Arms, Duke Nukem Forever en Homeworld, maar is vooral bekend van de Borderlands-franchise waartoe ook Tiny Tina's Wonderlands behoren.

READ  Ter ere van de koningen: "The World's Most Played Game" wordt eindelijk geëxporteerd vanuit China

Leer meer over de wereld van Borderlands

Cultuur nieuws

Borderlands-film: verhaal, cast, releasedatum… We zijn aan het evalueren

Cultuur nieuws

Borderlands: filmen is afgerond, foto van Claptrap om dit te vieren

Cultuur nieuws

Borderlands, the Movie: Een voorproefje van Cate Blanchett zoals onthuld door Lilith

Cultuur nieuws

Borderlands the Movie: Jamie Lee Curtis speelt Tanis

Deze pagina bevat affiliate links naar specifieke producten die JV voor u heeft geselecteerd. Elke aankoop die u doet door op een van deze links te klikken, kost u niet meer, maar de online verkoper betaalt ons een commissie. De prijzen die in het artikel worden vermeld, zijn de prijzen die door de verkoperssites worden aangeboden op het moment van publicatie van het artikel en deze prijzen kunnen naar goeddunken van de verkoperssite variëren zonder de joint venture hiervan op de hoogte te stellen.
Lees verder.