Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze grappige tradities waar astronauten niet van afwijken voordat ze de ruimte ingaan

Zestig jaar na Yuri Gagarin is ruimtereizen nog steeds een evenement. Van Rusland tot de Verenigde Staten, de geselecteerde astronauten blijven bepaalde tradities en sommige rituelen respecteren die worden beoefend door degenen die hen voorafgingen. Kleine gewoontes zijn soms ernstig, soms belachelijker.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Thomas Pesquet bereidt zich voor om de Alpha-missie in 2021 te verlaten
In 2021 keert de Franse astronaut Thomas Pesquet terug naar het internationale ruimtestation ISS aan boord van SpaceX’s Crew Dragon-ruimtevaartuig, op een zes maanden durende missie genaamd “Alpha”.

Als je astronaut bent, zijn er tradities die je niet ontneemt. Ter gelegenheid van zijn eerste vlucht naar de ruimte in 2016, Thomas Pesquet Hij maakte een buiging voor de Russische astronauten die het begrepen – voor sommigen ongeveer 60 jaar geleden tot nu, toen het allemaal begon, vóór de historische lancering van Yuri Gagarin.

Ondertekenen op deur- Hotelkamers die de bemanning huisvesten tijdens de laatste dagen voor de vlucht. Toast met het hotelpersoneel. Om een ​​boom te planten In de hoteltuin – deze traditie is alleen van toepassing op de eerste vlucht aan boord van A. Raket Sojoez. Hijst de vlag van zijn land. Zien Witte zon Woestijn », Westers, Sovjet, zwart en wit. Of we respecteren nog steeds de “technische pauze”: een paar honderd meter voor de raket stopt de bus met astronauten en … ze lossen – of doen tenminste alsof – op zijn rechterachterwiel!

Diverse rituelen maar nog steeds rituelen

Op Amerikaanse bodem veranderen tradities – ze worden meer geërfd De Apollo-missies – maar het is nog steeds ondenkbaar dat de astronauten hen niet zouden respecteren. “Astronauten zijn over het algemeen niet bijgelovig, maar …”Thomas Pesquet zegt Twitter. Dus als degenen die op het punt staan ​​om op te stijgen, aan de kant van de Baikonoer, alleen de raket op het laatste moment ontdekken, in het Kennedy Space Center, dan getuigen ze vooral van zijn verticale positie.

READ  De sociaal-democraten, onder leiding van kanselier Olaf Scholz, hebben belangrijke regionale verkiezingen gewonnen

Een van de andere rituelen die astronauten in de loop van de tijd hebben aangenomen: speel een spel met de persoon die de leiding heeft NASA Hij kon zijn kantoor niet verlaten voordat hij won, een speciale maaltijd aten voordat hij aan boord ging, een laatste blik werpen op de raket op het lanceerplatform, zijn handtekening op de muur zetten voordat hij de capsule betrad. En de grootmoeder met de komst Herbruikbare draagraketten, Gemerkt met zijn initialen Pushers Van de raket.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?