Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Saoedische miljarden die paniek zaaien van City en Putins druk op Chelsea, wat zijn de echte redenen voor de mislukking?

Gianni Infantino en Vladimir Putin beramen iets. – Mladen Antonov / Agence France-Presse

Twee dagen na het begin van de kortstondige eredivisie weten we meer over de redenen waarom Engelse clubs, Manchester City en Chelsea op voorsprong kwamen, om zich snel terug te trekken uit het project, wat leidde tot de vluchteling van het team. Hun tegenhangers zijn Arsenal, Man United en Liverpool. Helaas (voor de naïviteit van wie we zijn) lijkt de rol van de supporters / demonstranten niets te maken te hebben met deze haast om te vertrekken. Wat onze collega’s ons vertellen Southgerman krantEn de
In de oorsprong van deze verzen?

Poetin herinnert Abramovich aan enkele principes

Naast Chelsea is de Londense club sinds 2003 eigendom van de Russische oligarchie Roman Abramovich. Het is een telefoontje van het Kremlin Dat zou de geschiedenis hebben veranderd. Dicht bij de eigenaar van de Blues ging het Russische staatshoofd Vladimir Poetin zijn landgenoot uitleggen hoe lidmaatschap van de Premier League de belangen van hun dierbare vaderland zou kunnen schaden. Met het 51% staatsbedrijf Gazprom de hoofdsponsor van de UEFA Champions League, zou het een slecht idee zijn om iemand die dicht bij de grote Poetin staat te zien prediken tot de naburige kudde.

Zeker omdat Zenith Sint-Petersburg, eigendom van Gazprom, van plan is zich volgend seizoen te kwalificeren voor de Champions League, en de finale van 2022 C1 in deze stad zou plaatsvinden. Als een goede student die de grote baas van het Kremlin niet wilde beledigen, had Abramovich onmiddellijk zijn standpunt herzien en besloten zijn club terug te trekken uit het separatistische project.

Stad bang voor geld?

Een paar honderd kilometer naar het noorden, in Manchester, was ook een telefoontje met krachtige politieke inhoud dat het burgerprogramma veranderde. In feite is het altijd volgens süddeutsche MetAdministratieDe eigenaren van de club, de Abu Dhabi United Group, hebben naar verluidt vernomen dat de beroemde miljardenfinanciering eigenlijk niet afkomstig was
Van New York Bank JP MorganDeze laatste treedt vooral op als tussenpersoon, maar eerder als Saoedi-Arabië.

Als de VAE echter geen roekeloze haat koestert tegen zijn Saoedische buurman, weigert het zich op enigerlei wijze te associëren met dit land dat internationaal geen positief imago geniet, met name op het gebied van mensenrechten. Bovendien, Ferran Soriano, algemeen directeur van Manchester City, en Pep Guardiola, Hij was vanaf het begin sceptisch Over deze Premier League, die de clubeigenaren er uiteindelijk van zou overtuigen dat het de voorkeur had om uit het project te stappen, waardoor alle andere Engelse clubs zich terugtrokken.

Wat is de positie van Paris Saint-Germain (doorslaggevend) in dit dossier? Onze Duitse collega’s leggen ons uit dat als het Paris Saint-Germain was, Door de nieuwe stem van Che Guevara Nasser Al-Khulaifi voor wereldvoetbal, weigerde vanaf het begin toe te treden tot de kring van twaalf onverlaten, vooral omdat de Qatari-eigenaren niets wilden doen in een competitie die werd gefinancierd door de Saoedische aartsvijand, die een blokkade oplegde aan Qatar. Lang voordat de sancties eerder dit jaar eindelijk werden opgeheven.

Perez heeft contact met Saoedi-Arabië

Ten slotte, in dit geval, is Florentino Perez duidelijk de meest motiverende, die zijn vrienden vreemd genoeg in de steek gelaten vonden. Wanneer je Super VRP gaat spelen in de Super League In tv-shows. De laatste, die nooit verborgen had gehouden dat de oprichting van de Premier League voor hem de perfecte gelegenheid was om veel, veel geld in de schatkist van Real Madrid te brengen, lijkt niets te zeggen te hebben gehad tegen een financier.

De süddeutsche MetAdministratie Er wordt vermeld dat volgens informatie van KeerDe Spaanse bouwmagnaat sloot een overeenkomst met Saoedi-Arabië om daar een “Qidiya” te bouwen, een soort entertainmentfaciliteit in Las Vegas aangepast aan moslims, voor een schamele 6,5 miljard euro. Onze Duitse collega’s stellen ook vast dat de twaalf clubs die deelnemen aan de Premier League al 50 miljoen euro hebben uitgegeven aan marketing- en andere juridische kosten (om de vergoedingen te betalen voor de advocatenkantoren die zijn uitgenodigd om aan het project te werken).

Om een ​​einde te maken aan deze vieringen – zo ver van het voetbalstadion zoals je kunt zien – hebben we vernomen dat de UEFA na dit fiasco wraak wil nemen op financieel gebied. In feite onderhandelt de Europese Unie met een investeringsfonds in Londen (Centricus Assets) om de Champions League een nieuwe formule te geven van bijna zes miljard euro. Een probleem, en het blijft daar omdat het niet aan een zekere ironie ontbreekt: een groot deel van het geld van Centricus Assets, dat beheerd wordt door investeringsbankier Nizar Al-Bassam, zal ook uit Saoedi-Arabië komen. Lang leve voetbal!108

Betrokken

READ  vervormde resultaten in de ronde?