Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze gigantische kikkers die in Australië broeden, baart de autoriteiten zorgen – Edition du soir Ouest-France

Deze gigantische kikkers die in Australië broeden, baart de autoriteiten zorgen – Edition du soir Ouest-France

vrijdag 30 september 2022

Australië

De Australische staat New South Wales staat op scherp. Reuzenkikkers worden gevonden in een stad op ongeveer 100 kilometer van Sydney. En hier is een probleem: deze invasieve soort Borachia broedt in zeer grote aantallen en richt veel schade aan.

(Kaart: West-Frankrijk)

Hij heeft prominente, droge ogen, een giftige huid en, belangrijker nog, hij is enorm. riet kikker, Rinella Marina Van zijn wetenschappelijke naam, kan Het bereikt een lengte van 15 cm, soms tot 25 cm. Deze patriotten hebben zojuist New South Wales geplaatst in Australië, alert. In kwestie: bijna 20 exemplaren van deze invasieve soort werden gevonden op een terrein in Mandalong, iets meer dan 110 kilometer ten noorden van Sydney, de grootste stad van het eiland, meldt de British Daily. Wachter Donderdag 29 September 2022.

“Een van de ergste invasieve soorten ter wereld”

Oorspronkelijk komt de rietkikker uit Zuid-Amerika en Midden-Amerika. Maar na verloop van tijd werd het “Een van de ergste invasieve soorten ter wereld”, Volgens het Amerikaanse tijdschrift National Geographic . Tegenwoordig wordt het gevonden in verschillende regio’s van de Verenigde Staten, de Stille Oceaan, de Filippijnen, Papoea-Nieuw-Guinea en dus Australië.

Het dier werd hier in 1935 geïntroduceerd, toen was het een manier om suikerrietplantages te beschermen tegen kevers. Omdat Patrakian een is Een vraatzuchtig roofdier dat insecten en andere kleine prooien eet. leg uit Australische ministerie van klimaatveranderingEnergie, Milieu en Water. Naast insecten en andere slakken, Ze kan zelfs overgebleven voer voor huisdieren eten..

Dit is niet alles. Omdat zijn huid giftig is, “Het doodt zowel huisdieren als de inheemse soorten die de kikkers bijten, eten of likken,” verwijst opnieuw naar National Geographic. Deze kenmerken maken ze “Inheemse soorten die gelijke kansen op voedsel of broedhabitat zijn ontgroeid”.

READ  Bolsonaro begint zijn herverkiezingsbod tegen Lula

Met andere woorden: wanneer de rietpad in een bepaald gebied verschijnt, is dit een probleem. Dit is precies wat er in Australië is gebeurd. Volgens de autoriteiten heeft het dier zich sinds 1935 verspreid naar veel noordelijke regio’s van het eilandcontinent, Het vordert in westelijke richting met een snelheid van 40-60 kilometer per jaar..

Opgemerkt moet worden dat de rietkikker in zeer grote hoeveelheden broedt. Hij wijst er verder op dat er te veel zijn voor Australië, ze zijn in de loop van de tijd ook kannibalen geworden. National Geographic afgelopen juni!

‘Groot gevaar voor onze inheemse dieren’

Hoe zijn ze in Mandalong terechtgekomen? Het is niet bekend of dit dieren waren die hier geboren zijn of per vrachtwagen uit een ander gebied zijn vervoerd, zegt hij abcAustralische omroeporganisatie. Hoeveel zijn er? moeilijk te zeggen. Er zijn tot nu toe negentien kikkers gevonden.

‘Er kan veel in de omgeving zijn’ Dugald Saunders, minister van Landbouw van NSW, zei: Wachter. De bewoners eisten dat de autoriteiten de aanwezigheid van deze dieren melden om in te grijpen. “Dit is niet het moment om zelfgenoegzaam te zijn, uitbarsting. Rietkikkers vormen een groot gevaar voor onze inheemse dieren. »

Je moet versnellen. “Een behoorlijk groot fokkend vrouwtje kan in één seizoen 25.000 tot 35.000 eieren leggen”, Conservatiebioloog John Clolow vertelde ABC.

Maar het is mogelijk om ze te voorkomen. Dat zegt Rick Shane, een professor aan de School of Natural Sciences aan de Macquarie University in Sydney, in Wachter. Dit gebeurde enige tijd geleden in een buitenwijk van de grootste stad van het land, waar een bevolkingsexplosie vergelijkbaar was met die van een kikker. Honderden dieren zijn gevangen en de autoriteiten hebben hun broedplaatsen gevonden en ‘Voorkomen dat ze kinderen krijgen’.

READ  Zuid-Korea en de Verenigde Staten vuurden vier raketten af ​​nadat Noord-Korea boven Japan was gelanceerd