Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze gewoonte verhoogt het risico op de ziekte van Alzheimer.

De ziekte van Alzheimer is een verwoestende geestesziekte die niet stopt met verspreiden en die iedereen die risico loopt, vooral ouderen treft. Het wordt gekenmerkt door geheugenverlies, veranderingen in stemming en gedrag en verminderde cognitieve vaardigheden. Helaas voor degenen die er last van hebben, is het niet te behandelen en kan het langzaam of snel vorderen, afhankelijk van de aandoening.

Verschillende factoren bevorderen deze ziekte, hoewel het mechanisme onduidelijk blijft. Hoe dan ook, een studie suggereert dat te veel tv kijken een persoon het risico geeft om de ziekte van Alzheimer te ontwikkelen. Dit is wat u moet weten.

Wat is de ziekte van Alzheimer?

De ziekte van Alzheimer is een ziekte die de hersenen aantast. Symptomen verschijnen in de loop van de tijd en nemen plotseling toe om uiteindelijk de dagelijkse activiteiten te verstoren. Geheugenverlies is vaak het eerste symptoom, gevolgd door taalproblemen, verwarring en stemmings- en gedragsveranderingen.

De ziekte van Alzheimer is verantwoordelijk voor 60-80% van alle gevallen van neurodegeneratieve ziekten. Het treft meestal mensen ouder dan 65 jaar. Hoewel vroege ziekte van Alzheimer kan voorkomen bij mensen tussen de 40 en 50 jaar.

Helaas is er geen effectieve behandeling voor de ziekte van Alzheimer. Er kunnen echter verschillende behandelingen worden ontwikkeld om de symptomen te beheersen en te verminderen.

Lang tv kijken kan leiden tot het risico op dementie! Wij leggen het je uit!

Volgens een recente studie lopen mensen die meer dan vier uur per dag tv kijken een verhoogd risico op het ontwikkelen van dementie of de ziekte van Alzheimer. De hoofdauteur van de studie, Dr. Lennart Mok, gelooft dat dit komt omdat televisie kijken een zittende activiteit is.

READ  De Arctische en Antarctische wateren veranderen met hoge snelheid, met risico's voor de rest van de wereld

Als we inactief zijn, krijgen onze hersenen niet de stimulatie die ze nodig hebben om gezond te blijven. Ook is tv-kijken vaak een eenzame bezigheid, wat kan leiden tot sociaal isolement. Lang tv kijken kan voor problemen zorgen. Zoals een afname van de aandachtsspanne en een toename van angst. Het kan ook een negatief effect hebben op de gezondheid van de hersenen.

Ten slotte kan de inhoud van veel tv-programma’s repetitief en redelijk zijn. Hierdoor kunnen onze hersenen minder flexibel worden en minder goed in staat zich aan te passen aan nieuwe situaties. Hoewel er meer studies nodig zijn om deze bevindingen te bevestigen, lijkt het duidelijk dat overmatig tv-consumptie niet goed is voor onze geestelijke gezondheid.

Zijn er andere manieren om de schade te beperken?

We weten hoe belangrijk televisie voor sommigen van jullie is. Het is een amusement waarmee je je een paar uur kunt laten afleiden en bezig kunt houden. Maar hier zijn enkele tips die u kunt volgen om tv te kijken zonder uw hersengezondheid te beïnvloeden.

Als u bijvoorbeeld regelmatig een pauze neemt in uw beweging of een frisse neus haalt, kunt u uw geest scherp houden. Bovendien kan het kiezen van educatieve of tot nadenken stemmende programma’s helpen om uw geest actiever te betrekken. Beperk ten slotte de schermtijd door tv-kijktijden in te stellen en vast te houden. Met deze tips kun je genieten van je favoriete programma’s zonder de gezondheid van je hersenen te schaden.

Welke andere gewoonten kunnen bijdragen aan dementie?

Hoewel er geen bewezen manier is om dementie te voorkomen, zijn bepaalde gewoonten in verband gebracht met een verhoogd risico op het ontwikkelen van deze ziekte. Zo is aangetoond dat roken hersencellen beschadigt en de bloedtoevoer naar de hersenen vermindert. Dit kan leiden tot een afname van de cognitieve functie en een verhoogd risico op dementie. Evenzo kan overmatig alcoholgebruik hersencellen beschadigen en tot geheugen- en denkproblemen leiden.

READ  Covid-19 in Frankrijk: 243 doden en meer dan 5.500 mensen in kritieke zorg

Bovendien kan een zittende levensstijl ook een belangrijke risicofactor zijn voor dementie, omdat het kan leiden tot de vorming van plaque in de hersenen. Ten slotte heeft een slechte voeding ook fatale gevolgen voor cognitieve achteruitgang. Dit zijn slechts enkele van de gewoonten die uw risico op het ontwikkelen van dementie kunnen vergroten. Daarom is het nuttig om enkele veranderingen in levensstijl aan te brengen om uw gezondheid te behouden.

* Presse Santé streeft ernaar gezondheidskennis over te brengen in een voor iedereen toegankelijke taal. In ieder geval kan de verstrekte informatie het advies van een gezondheidswerker niet vervangen.