Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze gehandicapte arbeiders creëerden een deel van de rondreizende collectie van Mylène Farmer

Deze gehandicapte arbeiders creëerden een deel van de rondreizende collectie van Mylène Farmer

Een beetje Yoon, op het podium Mylene boer. voor zijn rondreis Nooit meer na vandaagDe zanger vroeg om een ​​stuk hout vanRavières ESAT als aanvulling op het belangrijke decor in zijn presentatie.

Ter plaatse, bij ESAT, leidt François Boissot, hoofd van de werkplaats, het bezoek: “Hier maken we stands en hakken we hout.” Druk bezig met machines, werken ongeveer 90 gehandicapte volwassenen in het etablissement.

Over het project met Mylène Farmer zegt François Boissot: “Onze directeur ontmoette zijn producent voor het eerst bij Restos du Cur *. Toen zag hij ons werk en zijn we aan het project begonnen.” We moesten het stuk eerst op de computer maken: een schijf gestileerd als een arabesk.

Het stuk, geproduceerd door ESAT de Ravières, is verwerkt in het tourdecor van Mylène Farmer.
Het stuk, geproduceerd door ESAT de Ravières, is verwerkt in het tourdecor van Mylène Farmer. © Radio Frankrijk

Het project wordt dan rechtstreeks naar een machine overgebracht “En zij die het beheert, neemt hetzelfde. We hebben twee stukken gemaakt, 1 meter in diameter en 20 inch, en er is een graveerklok voor elk stuk.”.

gesigneerde affiche

Marie-Thérèse, een arbeidsgehandicapte, zal dit zich nog lang herinneren. Ze was zeer vereerd: “Ik heb Mylene Farmer altijd leuk gevonden, ik ben een fan!”

Om ESAT de Ravières te bedanken, stuurde ze Mylène Farmer een gesigneerde poster voor het feest, waarop stond: “Aan het werkplaatsteam van Les Brousses, Friendly, Mylène Farmer.” Ze worden nu vergroot weergegeven, op werkplaatsglas, ter nagedachtenis.

Om ESAT de Ravières te bedanken, stuurde Mylene Farmer een gesigneerde poster.
Om ESAT de Ravières te bedanken, stuurde Mylene Farmer een gesigneerde poster. © Radio Frankrijk

Maar deze buitengewone opdracht is ook een gelegenheid voor Jean-Christophe Baez, directeur van ESAT de Ravières, om het doel van zijn stichting te bespreken: “Werk vinden, mensen met een handicap hervormen en, uiteindelijk, voor degenen die kunnen, herintegratie in het normale arbeidspatroon.” Hij legt uit dat mensen met een handicap er trots op zijn de waarde van hun werk te zien: “Het is leuk en zorgt voor een ongelooflijke motivatie.”

READ  Premier Baiser-zanger Emmanuel is op 59-jarige leeftijd overleden

downloaden