Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze AI weet waar en wanneer misdaden zullen plaatsvinden

Tot nu toe zijn we bezig geweest met het oplossen van misdaden nadat ze hebben plaatsgevonden. Maar wat als we het konden anticiperen voordat het gebeurde?

Hoe dan ook, dit is het scenario waarin werd opgevoerd Film Minderheidsverslag, uitgebracht in 2002. Ter herinnering, de film portretteert Philip K. Dick. , gespeeld door Tom Cruise, is een dystopische wereld waar kunstmatige intelligentie misdaden van tevoren kan voorspellen. oke vandaag Fantasie wordt werkelijkheid Met de opkomst van een nieuw type kunstmatige intelligentie anticipeert op criminaliteit. Het concept is niet meer helemaal nieuw. Maar het laatste nieuws is dat een AI-expert een algoritme heeft gemaakt dat kan voorspellen waar en wanneer een misdrijf zal plaatsvinden Nauwkeurigheid 80 tot 90%.

AI getest in 8 grote Amerikaanse steden

Het nieuwe algoritme is getest in Verschillende Amerikaanse staten De resultaten waren bijzonder bemoedigend. Ontwikkeld door een team onder leiding van professor Ishanu Chattopadhyay, Universiteit van Chicago. De onderzoekers ontwierpen de AI met behulp van misdaadgegevens in Chicago, tussen 2014 en 2016. Vervolgens verdeelden ze de Amerikaanse stad in grofweg meerdere regio’s. Doorsnede 300 meter.

Uiteindelijk slaagde het algoritme erin om Anticipeer op misdaadniveaus in elk van deze geografische gebieden gedurende de weken na de analyse. Daarna breidden de onderzoekers de tests uit Zeven andere grote Amerikaanse steden. Dit zijn Atlanta, Austin, Detroit, Los Angeles, Philadelphia, Portland en San Francisco. De resultaten waren even bemoedigend.

Kunstmatige intelligentie voorspelt misdaden

Wat als Amnesty International leidt tot de arrestatie van onschuldige mensen?

AI-efficiëntie is echter niet altijd synoniem met verfijning. In dit geval stellen de overtuigende resultaten inderdaad niet veel waarnemers gerust. Integendeel, velen maken zich zorgen over het potentieel De schade die zo’n machine kan veroorzaken.

Mensen maken zich zorgen dat dit wordt gebruikt als een instrument om mensen in de gevangenis te zetten voordat ze misdaden plegen. Het zal niet gebeuren omdat hij niet de mogelijkheid heeft om dat te doen. »

chattopadhyay

De politie van Chicago heeft bijvoorbeeld al getest a kunstmatige intelligentie van dezelfde categorie Van een paar jaar. De autoriteiten gebruikten de tool om het te proberen Identificatie van verdachten en potentiële slachtoffers van de schietpartij. De resultaten waren bijzonder teleurstellend, omdat ze duidelijk discriminerend waren. 56% van de zwarte mannen in de stad Ze zijn tussen de 20 en 29 jaar oud in de door algoritmen gegenereerde lijst.

READ  Mac studio's worden later geleverd dan verwacht

Zie ook: Het briljante schilderij van kunstmatige intelligentie dat een controversiële wedstrijd voor schone kunsten wint

Een sociaal-politiek instrument om de criminaliteit te verminderen

Ishanu Chattopadhyay, hoofdauteur van het onderzoek gepubliceerd in De aard van menselijk gedrag, om het publiek gerust te stellen over de oprichting ervan. Dit laatste is niet bedoeld voor politie gebruik. Bij voorkeur een bestand een sociaal-politiek instrument die moeten worden gebruikt om misdaadniveaus in specifieke geografische gebieden te voorspellen en te verminderen.

“Het voorspelt eenvoudig een evenement op een bepaalde locatie. Het zegt niet wie het evenement zal plegen of de exacte dynamiek of mechanica van de gebeurtenissen. Het kan niet op dezelfde manier worden gebruikt als in de film Minority Report.”

Politieagent gebruikt kunstmatige intelligentie om misdaden te voorspellen

Risico’s van discriminatie of racisme?

Hij beweerde ook dat hij nam Te vermijden voorzorgsmaatregelen geval van racisme of discriminatie uit het algoritme.

“Mijn collega’s en ik hebben veel gezegd dat we dit niet willen gebruiken als een puur voorspellend beleidsinstrument. We willen dat beleidsverbetering het primaire gebruik is. We moeten dat toestaan, want het is niet genoeg om in een paper en krijgen het algoritme. We willen dat de burgemeester of ambtenaren het model gebruiken dat is gemaakt om simulaties en beleidsinformatie uit te voeren. »

We weten in ieder geval nog weinig over hoe deze technologie in de echte wereld kan worden toegepast. De tool is nu in bèta.