Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Perseverance rover heeft potentiële biometrische vingerafdrukken op Mars ontdekt

Perseverance rover heeft potentiële biometrische vingerafdrukken op Mars ontdekt

HAND-OUT / AFP In deze afbeelding die door NASA is vrijgegeven, heeft de Perseverance-rover op Mars, met behulp van de WATSON-camera, dit zelfportret vastgelegd boven een rots genaamd “Rochette”, waar twee gaten te zien zijn waar de rover zijn robotarm gebruikte om kerngesteentemonsters te boren in september 10 september 2021. NASA kondigde op 10 september 2021 aan dat de Persevering Rover op Mars twee mogelijke monsters van vulkanisch gesteente heeft verzameld, wat bevestigt dat de aanwezigheid van zout in deze rotsen een indicator was van gunstige omstandigheden voor het opsporen van sporen van oud leven. (Afbeelding uit hand-outs / Diverse bronnen / AFP) / Beperkt voor redactioneel gebruik – Verplichte accreditatie “AFP PHOTO / NASA / JPL-Caltech / MSSS” – Geen marketing – Geen reclamecampagnes – Gedistribueerd als een service aan klanten

HAND-OUT / AFP

Perseverance rover op Mars, 10 september 2021.

Maart – De volhardende rover heeft een belangrijke mijlpaal bereikt in zijn zoektocht naar sporen van het oude leven Mars met monsterverzameling “de meest waardevolle” Tot nu toe bevat het potentiële biometrische vingerafdrukken die een keer moeten worden bevestigd een landAangekondigd NASA Deze donderdag 15 sept.

Dit is nog geen bewijs dat er leven was op de Rode Planeet, maar het is de beste kans tot nu toe om ooit oud microbieel leven met zekerheid te kunnen detecteren.

Een mogelijke biosignatuur kan te wijten zijn aan de aanwezigheid van leven, maar ook aan de afwezigheid van leven. Om deze biosignatuur definitief te beschouwen, moeten deze monsters worden geanalyseerd door krachtige laboratoriuminstrumenten op aarde. NASA is van plan om ze tegen 2033 terug te brengen, dankzij een nieuwe missie.

“Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat deze monsters de meest waardevolle gesteentemonsters ooit zullen zijn, en inderdaad zijn”zei David Schuster, die aan deze monsters werkt, op een persconferentie.

READ  Doolhof 1 mei 2021 bij de dierenoversteekplaats, hoe doe je dat? - Brick Flip

Twee kernen werden genomen door te boren in een rots genaamd de “Wildcat Mountain Range”, ongeveer een meter hoog en gelegen in een delta die ongeveer 3,5 miljard jaar geleden werd gevormd, aan de samenvloeiing van een oude rivier en een meer.

Deze rots is bijzonder interessant omdat het een sedimentair gesteente is dat lijkt te zijn gevormd toen het water in het meer verdampte.

Deze voertuigen Het zijn de basiselementen van het leven.

Zo is de “Wildcat Mountain Range” “Hoog potentieel voor behoud van biosignaturen”zei David Schuster van de University of California, Berkeley.

Het gesteente werd afzonderlijk geanalyseerd door een instrument aan het einde van de vasthoudende robotarm, en onthulde de aanwezigheid van organische verbindingen – de meest voorkomende verbindingen die zijn ontdekt sinds de missie anderhalf jaar geleden begon.

Deze verbindingen – met name gemaakt van koolstof, dat ook waterstof kan bevatten – Het zijn de basiselementen van het leven.zei Ken Farley, die de leiding heeft over het wetenschappelijke deel van de expeditie.

Het werd in kleinere hoeveelheden gedetecteerd door de sonde tijdens eerdere analyses in de Jézéro-krater, die het meer bevatte, maar “Terwijl we door de delta bewegen, wordt het bewijs sterker en sterker”samengevat door Sunanda Sharma, een wetenschapper bij het Jet Propulsion Laboratory van NASA.

“Persoonlijk vind ik deze resultaten erg ontroerend, omdat het lijkt alsof we op de juiste plek, met de juiste machines, op een cruciaal moment zitten”Ze zei.

“We kennen de betekenis van deze ontdekkingen nog niet, maar deze rotsen zijn precies waarvoor we kwamen.”Ken Farley besloot.

READ  Een revolutionaire doorbraak in computers met multi-state geheugen dat 100 keer meer gegevens kan opslaan

Zie ook op HuffPost :