Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Netflix wil het delen van accounts beëindigen en Adobe heeft een niet te stoppen oplossing gevonden

Netflix wil het delen van accounts beëindigen en Adobe heeft een niet te stoppen oplossing gevonden

Adobe heeft een ID-sharing-detectiesysteem voor streamingdiensten gelanceerd. Dit is nieuws waar niet alle Netflix-klanten blij mee moeten zijn die hun abonnement delen met hun dierbaren.

Of het gaat om NetflixVanAmazon Prime Of zelfs Spotify, alle bedrijven die streamingdiensten aanbieden, hebben overwogen deze praktijk, die als schadelijk wordt beschouwd… voor hun portemonnee, aan te pakken. Volgens analisten 40% van de Amerikanen zou een Netflix-account gebruiken voor iemand die dicht bij hen staat. Een praktijk die Netflix duidelijk toestaat, maar hoeveel van deze familieleden zijn eigenlijk vreemden die het Netflix-account van de eigenaar “huren”? Hoe zorg je ervoor dat deze mensen betalen zonder in een klantentrechter te komen? Dit is een strikvraag waarvoor streamingplatforms geen bevredigende oplossing hebben gevonden.

Om andere digitale reuzen te helpen, Adobe Niets minder dan het monitoren van gebruikersgedrag. Het Amerikaanse bedrijf, de maker van onder meer software, Photoshop weet hoe het moet als het gaat om het in rekening brengen van klanten voor een dienst. Professionele grafisch ontwerpers herinneren zich dat de populaire grafische bewerkingssoftware al in 2013 alleen beschikbaar was met een abonnement.

Adobe stelt voor om AI te gebruiken om Netflix-gebruikers te “monitoren”

Adobe kondigt daarom de lancering aan van Primetime Account IQ, een service die, op zijn eigen voorwaarden, streamingplatforms in staat stelt om te identificeren en te begrijpen Activiteit voor het delen van accountsom de gevolgen van het uitvoeren van een actie te meten (met andere woorden, moeten we een wortel of een stok gebruiken?) en om effectief geld te verdienen aan gebruikersgedrag.

READ  Samsung onthult nieuwe Odyssey 2021 op 16-9 en er is voor elk wat wils

Om zijn doelen te bereiken, gebruikt het bedrijfKunstmatige intelligentie en machine learning Om gebruikspatronen te begrijpen en met voldoende zekerheid af te leiden bij het delen van een account. Hiervoor gebruikt Adobe data-analysemodellen en data die gedurende vele jaren zijn verzameld. AI maakt ook gebruik van krachtige analyse- en trackingtools die “een dieper inzicht geven in het gedrag van gebruikers”.

Discovery is slechts de eerste fase van het programma. Dan moet je ofwel herhaaldelijk proberen de “begunstigden” te overtuigen om zich aan te melden en “weg te gaan”, of ze onderdrukken en de toegang blokkeren (dit is uiteraard de laatste optie).

Het lijdt geen twijfel dat deze technologie van groot belang kan zijn voor Netflix. In feite zou het delen van een account een 9 miljard euro per jaar voor de omroepgigant.

Adobe IQ-account
Afbeelding tegoed: Adobe

bron: Adobe