Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Derek Chauvin ‘schuldig aan moord’, pleitte de verdediging volgens de Aanklager om zijn vrijspraak

Derek Chauvin ‘schuldig aan moord’, pleitte de verdediging volgens de Aanklager om zijn vrijspraak

Dood van George Floyd: Derek Chauvin weigert te getuigen tijdens zijn proces, en de beraadslagingen beginnen maandag – 20 minuten

  • De zaak eindigt maandag in het proces tegen Derek Chauvin.
  • De voormalige politieagent wordt beschuldigd van drie zaken, waaronder de moord op George Floyd van de tweede graad.
  • Als Derek Chauvin wordt veroordeeld, loopt hij een theoretisch risico van tussen de 10 en 15 jaar gevangenisstraf.

Van onze correspondent in de Verenigde Staten,

Het proces is voorbij Zoals het begon : Met 12 juryleden tegenover foto’s De pijn van George Floyd Onder de knie van Derek Chauvin. Tijdens de pleidooi op maandag hield de Aanklager vol: “U kunt uw ogen vertrouwen, het ging niet om de politie, het was moord. De verdachte is schuldig.” Nadat hij weigerde te getuigenZijn advocaat probeerde “redelijke twijfel” in de hoofden van de jury te zaaien over de oorzaak van de dood van George Floyd, door te beweren dat veel factoren – drugs en in het bijzonder de hartaandoening van het slachtoffer – eerder waren uitgespeeld om zijn onschuld te claimen.

Het is nu aan de jury om te proberen tot een unaniem oordeel te komen. In het geval van een veroordeling is rechter Cahill verantwoordelijk voor het bepalen van de straf. Voor de ernstigste aanklacht, onopzettelijke doodslag in de tweede graad, loopt Derek Chauvin een theoretisch risico van 10 tot 15 jaar gevangenisstraf, maar de officier van justitie kan om een ​​zwaardere straf vragen.

‘Geen politieproces’

In de ogen van veel van het publiek werd de dood van George Floyd een symbool van het politiegeweld en het systemische racisme dat Amerika teisterde. Maar Steve Schleicher, een lid van het team van de aanklager, was voorzichtig om dit tweesnijdend perspectief te vermijden en herhaalde: “Dit is niet het politieproces. Het is het proces tegen de verdachte en hij heeft zijn embleem verraden.

De officier van justitie liet de juryfoto’s zien van Derek Chauvin die George Floyd 9 minuten en 29 seconden immobiliseerde. De politiechef van Minneapolis en voormalig president Derek Chauvin getuigden van “een onredelijk en onevenredig gebruik van geweld”. Het is duidelijk uit Geweldige anatomische foto’sMet kneuzingen en snijwonden aan de zijkant van zijn gezicht, drukte hij zijn schouder en George Floyds hand terug tegen het trottoir.

Voor de aanklager “is er geen twijfel”. Zoals vorige week bevestigd door een longarts, stierf George Floyd “door zuurstofgebrek” omdat hij “niet kon ademen” met het gewicht van de officier op hem: “Je kunt je ogen geloven. Dit is wat je vanaf het begin wist. , wat je voelde in je lef en wat je nu weet. ‘In je hart: het ging niet om de politie, het was moord. De beschuldigde is schuldig aan alle drie de aanklachten.

Moeilijke missie om te verdedigen

Eric Nelson, de advocaat van Derek Chauvin, weet dat foto’s die over de hele wereld zijn geweest niet in het voordeel van zijn cliënt zijn. Dus probeerde hij de context van het drama uit te breiden. Een videoclip van de jury toonde aan dat “George Floyd terugvecht en schopte” tijdens zijn arrestatie. Volgens hem “was de immobilisatie van George Floyd redelijk voor zijn veiligheid en voor de veiligheid van de officieren.” Waarom bleef Derek Chauvin zo lang in dezelfde positie? De politie belde onmiddellijk de brandweer, met een brandweerkazerne “een paar minuten verderop”. Dus installeerden ze George Floyd tot de komst van de “professionele reddingswerkers”. Nelson benadrukt dat “elke redelijke politieagent hetzelfde zou hebben gedaan”, en herhaalt het woord “redelijk” enkele tientallen keren in zijn betoog.

Maar de verdediging richtte zich vooral op de doodsoorzaak. Onthoud dat George Floyd leed aan hoge bloeddruk en een vergroot hart, dat zijn kransslagaders “75% en 90% geblokkeerd waren” en dat er “grote hoeveelheden” fentanyl en methamfetamine in zijn lichaam werden aangetroffen. Eric Nelson werd verwezen naar een autopsierapport waarin het overlijden wordt beschreven als een “multi-factor dood”. “De suggestie dat de drugs geen rol speelden is absurd”, zegt ze na ruim twee en een half uur pleiten, voordat de rechter de lunchpauze bijwoont.

Er is nog een belangrijk punt in de wet. Voor doodslag in de tweede graad moet de aanklager bewijzen dat George Floyd stierf na opzettelijk geweld dat een “materiële” rol speelde bij zijn dood. Er kunnen natuurlijk secundaire factoren zijn. Maar in de Verenigde Staten moet het vonnis unaniem worden uitgesproken, waardoor de uitkomst van elk proces onzeker blijft. De rechter adviseerde de jury “in de hoop dat de beraadslagingen snel zullen verlopen”. Maar wees voorbereid om lang te zijn. “

READ  Geannuleerde vluchten op het eiland