Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Demontage: waar overschrijdt het besmettingspercentage nog steeds de 400? Raadpleeg de lijst

KAART – Tegen 19 mei mogen departementen met een vervuilingsgraad van meer dan 400 gevallen per 100.000 inwoners niet meer door het ontmantelingsproces worden getroffen.

Deze drempel wordt de komende drie weken onderzocht. President Emmanuel Macron legde donderdag de ontmantelingsmethoden uit die tussen 3 mei en 30 juni aan de hele regio zullen worden opgelegd. Als de epidemie aanhoudt, zullen winkels, bars, restaurants, musea, monumenten, bioscopen en theaters tegen 19 mei heropenen, met specifieke gezondheidsregelingen.

Une perspectief heureuse, meer tempérée par le chef de l’État, celui-ci a prévenu que les départements or métropoles dont le taux d’incidence dépasserait à nouveau les 400 infecties voor 100.000 inwoners voor auévé stops le initiële modalitures de réement auévé stops le initialurs modalitures de réement auéveau stops le initialurs modalitures de réement au éveau stops le initialurs modalitures de réement auévéouir stops le initialurs modalitures de préement au mei.

Alle informatie staat aan

Covid-19: Maakt Frankrijk de juiste keuzes in het licht van het virus?

De laatste informatie over de epidemie en deconfinement

Landingspaden

Zoals te zien is in de onderstaande kaart, is het ontwikkeld door CovidTrackerZes divisies overschreden zaterdag 1 mei nog steeds de drempel van meer dan 400 besmettingen per 100.000 inwoners. Dit zijn Bouches-du-Rhône, de enige ongerepte regio van Ile-de-France, Essonne, Seine-et-Marne, Seine-Saint-Denis, Val-de-Marne en Val-d’Oise. Het hoogste besmettingspercentage is in Seine-Saint-Denis, met 461 besmettingen per 100.000 inwoners, gevolgd door Val de Marne met 450.

Het goede nieuws voor de bewoners is echter dat geen van deze zes betrokken afdelingen de afgelopen zeven dagen een toename van de vervuilingspercentages heeft gezien. Vooruitlopend, met uitzondering van een eenmalig ongeval, lijkt iedereen op schema te zijn om terug te keren tot onder de 400 en klaar te zijn, in iets minder dan drie weken, om hun bedrijven en culturele locaties te heropenen.

READ  Wat gebeurt er met Betelgeuse, die binnen een paar dagen een van de helderste sterren aan de hemel is geworden?

Lees ook

Een teken van deze verbetering op nationaal niveau is dat het aantal Covid-19-patiënten op de intensive care deze zaterdag voor de vijfde opeenvolgende dag verder daalde, met minder dan 5.600 geregistreerde patiënten, volgens Franse volksgezondheidscijfers.

Over hetzelfde onderwerp

Meest gelezen artikelen

1 mei: meer dan 100.000 demonstranten in Frankrijk ondanks COVID-19, regen en spanningen in Parijs

Overlijden van een gevaccineerde student uit Nantes: een autopsie versterkt de hypothese van associatie met AstraZeneca

Verstuurt Thomas Pescet zelf Twitter-berichten vanuit de ruimte?

LIVE – Covid-19: De vijfde opeenvolgende dag van afname van het aantal patiënten op de intensive care

In The Voice zei Tariq: “Fifi moedigde me aan om meteen terug te komen.”