Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Weer komend weekend: heet voor onweersbuien!

Aan de overkant Matricon generatiemeteoroloog

Komend weekend (zaterdag 8 en zondag 9 mei) wordt het zaterdag zonnig en warm, maar zondag kan het gaan waaien.

Frankrijk zal zich bevinden tussen een anticycloon boven Midden-Europa en een depressie boven de nabije Atlantische Oceaan. Tussen deze twee werkcentra zal de zuidelijke wind de warmte brengen, maar ook de onstabiele en vlagerige hitte van een zondagmiddag.

Zaterdag in de zon kans op onweer op zondag

zaterdagHet weer zal bijna overal goed zijn, ondanks enkele zeegaten bij de Middellandse Zee en de komst van regen uit Bretagne in de loop van de middag.

zondagHoge druk zou kunnen verschuiven naar Midden-Europa terwijl de Atlantische depressie Bretagne nadert. Als gevolg hiervan wordt het weer onstabiel met buien en onweersbuien die zich voornamelijk vanaf het einde van de dag van het zuidwesten naar het noordoosten en het midden-oosten zullen verplaatsen. In de buurt van de Middellandse Zee wordt het weer gevaarlijk, vooral in de Cevennen.

De zomerse hitte is zaterdag, zondag is het koeler in het westen

Zaterdag is het warm van het zuidwesten naar het midden van het land in het oosten van het land met 24 tot 26 graden Celsius in de middag en tussen de 20 en 23 graden Celsius ergens anders. Zondag blijft het in het oosten van de Rhône en Saône opwarmen met 25 tot 27 graden Celsius terwijl Bretagne in de regen niet warmer wordt dan 11 tot 13 graden Celsius.

Lees ook

READ  Griep: gaan we een 'harde' winter tegemoet, zoals Britse experts vrezen?

4 weken durende richting: weer tot 30 mei


Seizoensvoorspelling door de zomer