Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Teken: pas op voor beten in uw tuin!  Een herinnering voor voorzorgsmaatregelen

Teken: pas op voor beten in uw tuin! Een herinnering voor voorzorgsmaatregelen

Door te bijten kunnen teken infectieziekten overbrengen, zoals ziekte van Lyme. Sinds 2017 stelt de toepassing van tekensignalen van het Nationaal Instituut voor Landbouwkundig Onderzoek (INRAE) onderzoekers in staat om het risico te bepalen dat ze door dit insect worden gebeten in Frankrijk. een Nieuwe studie Uit de publicatie blijkt dat als teken in het bijzonder worden geassocieerd met boswandelingen, er steeds meer gevallen van beten worden gemeld in openbare of privéparken.

Tekenbeten nemen toe in tuinen

Tussen 2017 en 2019 had 28% van de meldingen betrekking op tekenbeten (zowel mensen als dieren) in een privépark, een percentage dat tussen maart en april 2020 steeg tot 47%.. “Deze periode in verband met de eerste strikte opsluiting van het voorjaar van 2020 (verboden uitgangen meer dan een kilometer van het huis) onderstreept dus het belang van de risico’s van beten in parken, en deze vertrouwde omgeving wordt vaak gezien als bedreigd door individuen die minder zijn dan uitstapjes in het bos.”, Leg l’INRA uit.

Daarom wil INRAE ​​de gevaren van tekenbeten in openbare parken en privétuinen beter begrijpen om het publiek beter te kunnen waarschuwen. Met het Nationaal Agentschap voor Voedsel, Milieuveiligheid en Gezondheid op het werk lanceert het specifiek onderzoek, het TIQUoJARDIN-programma, dat het mogelijk zal maken om gemeenschappelijke factoren te identificeren voor tuinen waar deze insecten worden aangetroffen en ‘dat ze drager zijn van ziekteverwekkers’, bedankt aan groepen groepen die naar vrijwilligersgezinnen in Nancy en de aangrenzende gemeenten worden gestuurd.

Maatregelen ter voorkoming van vinkjes

INRAE ​​en ANSES profiteren van de lancering van het project om mensen te herinneren aan preventieve maatregelen tegen teken en hun beten. Ze geven aan dat deze insecten vooral voorkomen in bosrijke en vochtige gebieden zoals bossen en hoog gras in de prairie, maar ook in privé- en openbare tuinen.

READ  Vijf nieuwe gemeenten verminderen het stadswaterverbruik in Wallonië

Om tekenbeten te voorkomen, wordt geadviseerd om lichtgekleurde kleding te dragen om ze beter te identificeren, een insectenwerend middel te gebruiken en ervoor te zorgen dat u er een kiest die is goedgekeurd voor zwangere vrouwen en kinderen als dit het geval is, om te voorkomen dat u op hoog gras loopt, struiken en bomen. Lage takken, dichte schoenen en een hoed die vooral het hoofd en de nek bedekt “Voor kinderen die hun hoofd hoog op hoog gras en struiken hebben staan”. Het wordt ook aanbevolen om te worden uitgerust met een tekentrekker en een ontsmettingsmiddel, zodat u de teek onmiddellijk kunt verwijderen als deze tijdens het lopen wordt opgemerkt.

Als je terugkomt van het lopen, leg je kleren dan minstens een uur in de wasmachine of droger om eventuele teken kwijt te raken, en scan je hele lichaam op de aanwezigheid van het insect, indien nodig door hulp in te roepen. Moeilijk bereikbare plaatsen. Als u een teek op u opmerkt, moet deze onmiddellijk worden verwijderd, maar alleen met een tekentrekker. De wond moet dan onmiddellijk worden gedesinfecteerd en de beet moet minimaal een maand worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat er geen infectie is.