Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De zogenaamde ‘revolutionaire’ behandeling geeft patiënten hoop

De zogenaamde ‘revolutionaire’ behandeling geeft patiënten hoop

Het is hoop voor duizenden mensen. Het team van professor David Devos, neuroloog en apotheker aan het Universitair Ziekenhuis van Lille, staat klaar om een ​​revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we de ziekte van Charcot behandelen, ook bekend als amyotrofische laterale sclerose (ALS). Na jaren van onderzoek heeft hij een nieuwe behandeling ontwikkeld, die momenteel in dierproeven wordt uitgevoerd, waarbij het binnenste deel van de bloedplaatjes rechtstreeks in de hersenen van de patiënt wordt geïnjecteerd. Behandeling aangeboden aan muizen “Extreem hoge reparatiekracht.”

“Tegenwoordig gebruikt niemand alleen het binnenste deel van bloedplaatjes. In Azië gebruiken ze veel bloedplaatjes, maar wel plasma om bijvoorbeeld ernstige brandwonden te herstellen. David DeVos legde het uit Frankrijk 3.

Hij zei tegen zichzelf: heel optimistisch “Gedoemd om te slagen” In kolommen Stem van het Noorden. Volgens de laatst gerapporteerde informatie zou het tegen 2026-2027 de fase van therapeutische proeven bij een kleine groep patiënten moeten ingaan met als doel “‘Verdubbeling van de levensverwachting van patiënten’ Degenen die nog niet in een rolstoel zitten. “Het doel is om de vroege stadia van de ziekte te vertragen, zodat mensen onafhankelijker kunnen zijn.” Hij voegde eraan toe terwijl hij de volgende deadlines deelde.

Video – Olivier Goy, die lijdt aan de ziekte van Charcot: “Ik heb nog twee jaar te leven, ik heb mijn laatste woord nog niet gezegd”

“De therapeutische onderzoeken zullen twee tot drie jaar duren. Daarna zal een tweede onderzoek worden uitgevoerd bij een groter aantal mensen. We hopen dat we binnen tien jaar een vergunning voor het in de handel brengen hebben om alle mensen in de wereld te behandelen.

Ter herinnering: de ziekte van Charcot is de meest voorkomende motorneuronziekte. Het wordt gekenmerkt door het geleidelijke verlies van motorneuronen in de hersenen en het ruggenmerg. De overleving, hoewel zeer variabel, bedraagt ​​gewoonlijk drie tot vier jaar nadat de symptomen optreden, vaak als gevolg van respiratoire insufficiëntie. 10% van de patiënten kan echter langer dan 10 jaar leven.

READ  Waarom zou de verkoop van talk verboden kunnen worden?

Lees ook >> Welk type amyotrofische laterale sclerose heeft Charles Petrie?

Ter herinnering: er is tot op heden geen remedie voor amyotrofische laterale sclerose. Riluzol is het enige geneesmiddel dat is goedgekeurd vanwege zijn werking op de progressie van de ziekte van Charcot.