Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het bevredigende is dat deze peulvruchten de tailleomtrek en de body mass index helpen verminderen

Het bevredigende is dat deze peulvruchten de tailleomtrek en de body mass index helpen verminderen

Volwassenen die het dagelijks innemen wegen gemiddeld 2 kilogram minder.

We zouden meer moeten eten“! Vaak vergeten bij het bereiden van maaltijden, zijn peulvruchten zoals kikkererwten, witte bonen of tuinbonen vanuit voedingsoogpunt zeer interessante voedingsmiddelen. Ze zijn rijk aan vezels, koolhydraten en essentiële vitamines en mineralen, leveren de hele dag energie en worden langzaam verteerd. Ze dragen bij aan een goede cardiovasculaire gezondheid en bevorderen een gevoel van verzadiging, dat wil zeggen dat ze voorkomen dat ze snel hun honger moeten stillen. Ze zijn ook voorzien van plantaardige eiwitten, wat een geweldige bondgenoot is voor vegetariërs, maar dat is niet alles, zoals Amerikanen en Canadese onderzoekers zeiden en benadrukten onlangs hun positieve effecten op gewichtsverlies.

in Stadion Wetenschappers, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nutrition Journal, analyseerden gegevens van de National Health and Examination Survey verzameld tussen 2001 en 2018 en konden de voeding van meer dan 42.000 volwassenen vergelijken. Vervolgens konden ze het verdelen volgens vijf patronen van consumptie van gedroogde bonen (vers of ingeblikt):

► Groep 1 die nooit gedroogde bonen at (dit omvat bruine bonen, kikkererwten, zwarte bonen of roze bonen)

► Groep 2 met hoge bonenconsumptie (bonen zijn goed voor 13,5% van de dagelijks gegeten calorieën)

► Groep 3 die een matige bonenconsumptie had (bonen zijn goed voor 9% van de dagelijkse calorieën)

► Groep 4 met een matige consumptie van bonen (9%) en een hoge consumptie van kant-en-klaarmaaltijden of fastfood

► Groep 5 met een matige consumptie van bonen (9%) en een hoge consumptie van cake/snoep/snoepjes

Aan het einde van hun analyse ontdekten de onderzoekers dat volwassenen die dagelijks gedroogde bonen aten (tussen de 150 en 200 gram gekookte bonen) een lagere BMI hadden (gemiddeld één punt), een lager gemiddeld gewicht (-2 kilo) en een lager gewicht. gewicht (-2 kg) en minder gewicht (-2 kg). Gemiddelde tailleomtrek (-2 cm) vergeleken met volwassenen die het nooit hebben gebruikt. Groep 5 (die veel snoep at) had ook een lagere BMI, gewicht en tailleomtrek, maar de resultaten waren iets minder significant. Daarentegen was deze vermindering van BMI, gewicht en tailleomtrek helemaal niet zichtbaar bij volwassenen die bonen en veel gemaksvoedsel aten. Met andere woorden, gedroogde bonen hebben alleen voordelen op het gebied van gewicht en tailleomvang als ze worden opgenomen in een uitgebalanceerd dieet en zo rauw mogelijk zijn.

READ  Een mooie week voor een turbulent weekend

Dankzij hun hoge gehalte aan choline, alfa-linoleenzuur, foliumzuur, ijzer, magnesium, vitamine E, voedingsvezels, kalium en calcium (een niet-uitputtende lijst) zijn peulvruchten (bonen, kikkererwten, erwten en linzen) voedzaam. krachtpatsers: Het opnemen ervan als onderdeel van een gezond dieet levert talloze gezondheidsvoordelen op, waaronder beschermende effecten op het cardiovasculaire, metabolische en darmkanaal, evenals verbeterde gewichtsresultaten.“, aldus de onderzoekers in stelling. Voedingsdeskundigen raden aan om ‘vaker’ peulvruchten te eten, minimaal twee gekookte porties van 100 gram per week.