Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tropic: Dit weinig bekende bedrijf kan in de toekomst heel belangrijk worden

Tropic: Dit weinig bekende bedrijf kan in de toekomst heel belangrijk worden

Truepic wil inzicht geven in wat AI wel of niet doet

Met de steeds duidelijkere democratisering van kunstmatige intelligentie op verschillende internetkanalen zal het steeds moeilijker worden om het ware van het valse, het kunstmatige van de echte te onderscheiden. Er zijn tegenwoordig al verschillende tools waarvan het hoofddoel is om te bepalen of afbeeldingen of teksten zijn gegenereerd door kunstmatige intelligentie, maar die blijken uiteindelijk onbetrouwbaar te zijn: ze vinden vaak valse positieven, die vervolgens al het nut ervan elimineren.

Advertentie Uw inhoud gaat hieronder verder

Als een getraind mens nog steeds kan bepalen of een afbeelding nep is of niet, hoe zal het er dan over een paar maanden of zelfs over een paar jaar uitzien? De golven van desinformatie die zouden kunnen voortkomen uit het wijdverbreide gebruik van kunstmatige intelligentie zijn beangstigend. Daarom beginnen veel bedrijven zich te verenigen om dit fenomeen voor te blijven.

Afbeeldingen bewerkt of gemaakt door kunstmatige intelligentie

Dit is het geval bij Truepic, een bedrijf dat dit probleem al jaren probeert aan te pakken. Het biedt dus software die gecodeerde metadata aan afbeeldingen toevoegt en AI-manipulaties identificeert en volgt. Met andere woorden: Truepic tagt een afbeelding als door AI gegenereerd of door AI bewerkt, en laat vervolgens iedereen de tag verifiëren. Het is een eenvoudige manier om gebruikers inzicht te geven in wat echt is en wat kunstmatig is. Het systeem kan ook vaststellen of het echte beeld met behulp van AI is aangepast, bijvoorbeeld: je kunt hiermee zowel de originele beeldinformatie zien als informatie gerelateerd aan de AI-verwerking.

Advertentie Uw inhoud gaat hieronder verder

Het belangrijkste obstakel waar Truepic mee te maken heeft, is de toegankelijkheid: als een afbeelding momenteel een veilige tag wil krijgen die bepaalt of deze al dan niet kunstmatige intelligentie bevat, moet het apparaat of de app die de afbeelding maakt of verwerkt Truepic ondersteunen. Met andere woorden: dit systeem werkt alleen als Truepic is geïnstalleerd en op grote schaal wordt gebruikt. Om dit grootteprobleem te ondervangen heeft Truepic samengewerkt met Qualcomm: in de Snapdragon 8 Gen 3-chip is Truepic-software direct geïntegreerd. Dit betekent dat de foto die op de telefoon wordt gemanipuleerd, onmiddellijk met deze chip wordt gemarkeerd. Vanaf nu heeft een andere smartphone die met deze chip is uitgerust, onmiddellijk toegang tot de beeldidentificatie-informatie.

Leeuwebek 8 Gen 3 aan de horizon

Leeuwebek 8 Gen 3 aan de horizon

Dit is een belangrijke eerste stap, maar zeker niet voldoende: wil een dergelijk systeem effectief zijn, dan moet het overal en in alle soorten systemen worden gedemocratiseerd, om voldoende zichtbaarheid te bieden in de werkelijke of kunstmatige inhoud van het beeld. . Er bestaat geen twijfel over dat het werk dat Truepic te wachten staat vermoeiend zal zijn, maar samenwerken met giganten als Qualcomm is een cruciale stap voor het succes ervan.

Advertentie Uw inhoud gaat hieronder verder

READ  psychologie. Depressie of depressie: ken jij het verschil?