Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De ziekte van Alzheimer: een vinger in de neus steken, een factor die dementie zou bevorderen

De ziekte van Alzheimer: een vinger in de neus steken, een factor die dementie zou bevorderen

Volgens Australische onderzoekers kan in je neus peuteren het risico op dementie en zelfs de ziekte van Alzheimer vergroten.

Deze conclusie lijkt misschien verrassend. Maar volgens wetenschappers van de Griffith University in Brisbane, Australië, kan het krabben van je neus je kansen vergroten op het ontwikkelen van degeneratieve ziekten, zoals dementie of de ziekte van Alzheimer.

dierstudies

“Wij zijn de eersten die aantonen dat C. pneumoniae rechtstreeks van de neus naar de hersenen kan reizen, waar het kan leiden tot ziekteachtige aandoeningen. ziekte van Alzheimer. We hebben dit bij muizen gezien en het is waarschijnlijk ook eng voor mensen.” In een persberichtProfessor Saint John is een van de auteurs van het artikel.

De chlamydia pneumoniae Het is een bacterie die het vermogen heeft om de hersenen aan te vallen en zich in dit deel van het menselijk lichaam te vestigen. Na verschillende tests op de knaagdieren merkten de wetenschappers dat de hersenen van de knaagdieren in minder dan 72 uur waren aangetast. Binnen 2 tot 28 dagen verschijnen de eerste tekenen van de ziekte van Alzheimer.

Mensen, het toekomstige doelwit van experimenten

op dit moment, Wetenschappers We hopen een soortgelijk onderzoek bij mensen uit te voeren om meer te weten te komen over het mechanisme dat knaagdieren beïnvloedt.

Professor St. John voegde toe: “Dit is een onderzoek dat door veel mensen is gesuggereerd, maar nog niet volledig is.”

READ  COVID-19: Welk vaccin wordt aangeboden voor de boostercampagne die op 2 oktober begint?