Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Eiwitten om microplastics uit de oceanen te verwijderen?

Eiwitten om microplastics uit de oceanen te verwijderen?

Onderzoekers hebben een gel ontwikkeld van eiwiteiwit die microplastics en zout uit zeewater kan verwijderen.

De Microplastics Een plaag in de natuur, maar we kunnen een oplossing voor het probleem vinden bij het ontbijt. Onderzoekers van Princeton gebruikten eiwitten aërogel maken Lichtgewicht en poreus in staat om microplastics en zout uit zeewater te verwijderen.

Onderzoekers hebben een aerosolgel ontwikkeld die is gemaakt van eiwiteiwit

Wanneer de blanks worden gevriesdroogd en intens verwarmd (tot 900 ° C) in een zuurstofvrije omgeving, produceert het pure eiwitsysteem koolstofvezelfilamenten en grafeenvellen die 99% van de Microplastics water en 98% zout. Zelfs gebakken en roerei kunnen hetzelfde resultaat hebben.

Zoals je je kunt voorstellen, hebben gemakkelijk verkrijgbare organische materialen zoals deze hun voordelen. Het is zeer goedkoop te vervaardigen en vereist niets anders dan zwaartekracht om te werken. Het verbruikt geen energie en verspilt geen water. Actieve kool is goedkoop, maar niet zo effectief als eiwitgel. En hoewel het eieren uit de supermarkt waren die tot deze ontdekking hebben geleid, is het mogelijk om andere eiwitten te gebruiken die de voedselproductie niet verstoren.

In staat om microplastics en zout uit zeewater te verwijderen

Aerogel is echter nog niet klaar voor wijdverbreid gebruik. Wetenschappers moeten het productieproces nog verbeteren voordat ze massaproductie overwegen. Als dit echter gebeurt, zijn de gevolgen groot en zijn ze snel zichtbaar. Het zou veel gemakkelijker zijn om microplastics kwijt te raken en zo het water te zuiveren en tegelijkertijd de milieu-impact te verminderen. Hoewel het verwijderen van zout problemen kan veroorzaken in onze oceanen, kan deze gel zeer nuttig zijn voor het ontzilten van water in gebieden waar drinkwater moeilijk toegankelijk is.

READ  Covid-19: Dit zijn de grote steden in Var waar vervuiling de alarmdrempel overschrijdt

Deze antenne zou andere toepassingen kunnen hebben. Het kan ook handig zijn voor het opslaan van bestandenenergie en isolatie. Dat wil zeggen, wees niet verbaasd als u over een paar jaar dergelijke eiwitten in de muren van uw woning aantreft.