Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt aan de belasting op alcohol in Europa te verdubbelen

dubbele belasting op Alcohol werkgelegenheid
Europa Het zal voorkomen dat ongeveer 5.000 mensen sterven
krabben Elk jaar, volgens een onderzoek dat maandag door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt gepresenteerd, waarin wordt opgeroepen tot schroefbelasting.

Volgens dit model gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift scalpel“Geschat wordt dat elk jaar 10.700 nieuwe gevallen van kanker en 4.850 sterfgevallen als gevolg van aan alcohol gerelateerde kankers in de Europese regio van de WHO kunnen worden vermeden door de huidige belastingen op alcoholische dranken te verdubbelen”, stelt de WHO Europa in een persbericht.

Lage belastingen, ernstige gevolgen

Dit vertegenwoordigt ongeveer 6% van de nieuwe gevallen en sterfgevallen door kankers die verband houden met alcoholgebruik, merkt de Gezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties op. Volgens laatstgenoemde is “het verhogen van de belastingen op alcoholische dranken een van de beste maatregelen” om het aantal sterfgevallen door kanker te verminderen, met “een aanzienlijke potentiële impact” en “positieve resultaten in alle landen”.

Voor de Wereldgezondheidsorganisatie blijven de huidige niveaus van alcoholbelastingen “laag” in veel Europese landen, ook binnen de Europese Unie, waar een verhoging ervan een van de sterkste effecten zou moeten hebben. RuslandHet VK en Duitsland zijn de landen die de meeste levens zullen redden door deze belastingmaatregel te nemen, met respectievelijk 725, 680 en 525 doden, volgens het model.

650.000 doden per jaar in Europa

volgens WereldgezondheidsorganisatieVan de 4,8 miljoen nieuwe kankergevallen per jaar in Europa zijn er 1,4 miljoen, evenals 650.000 sterfgevallen “gerelateerd” aan alcoholgebruik. Hiervan schat de organisatie dat 180.000 gevallen en 85.000 sterfgevallen direct worden veroorzaakt door alcohol.

READ  Lucy-sonde gelanceerd in de richting van Jupiter

Het aantal geredde levens door een verdubbeling van de belastingen heeft specifiek betrekking op borstkanker (1.000 doden per jaar) en darmkanker (1.700). Alcohol is gekoppeld aan zeven verschillende soorten kanker: mond, keelholte, slokdarm, dikke darm, rectum, lever, strottenhoofd en borst.