Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een nieuw protocol maakt het mogelijk om de overleving van de meest ernstige gevallen te verdubbelen

De aankondiging werd zondag gedaan op de European Cancer Conference (ESMO) in Parijs. Het is een kwestie van drie behandelingen combineren die al bestaan

Een team onder leiding van professor Karim Vizazy van het Gustave Roussy Cancer Control Centre in Villejuif (Val de Marne), heeft zondag op het European Congress on Cancer (ESMO) in Parijs de verwachte resultaten bekendgemaakt van een ‘studie over ProstaatkankerEn Frankrijk Inter meldt maandag.

De PEACE-1-studie omvatte 1.173 patiënten met gemetastaseerde prostaatkanker, werden ze aangeworven in Frankrijk, maar ook in Spanje, België, Italië, Ierland, Roemenië en Italië. Deze werden in vier groepen verdeeld en de studie gaf “indrukwekkende” resultaten op een van de groepen.

Patiënten kregen een combinatie van verschillende behandelingen: ofwel eenvoudige hormoontherapie die voorkomt dat “het lichaam mannelijke hormonen produceert die de tumor voeden”, zoals France Inter specificeert, en chemotherapie. Ofwel chemotherapie en twee hormoonbehandelingen; ofwel chemotherapie, eenvoudige hormonale therapie en radiotherapie; Of tot slot chemotherapie, twee soorten hormonale therapie en radiotherapie.

“Twee en een half jaar een vrediger leven”

Het resultaat: de associatie tussen chemotherapie en het toedienen van twee hormonale therapieën maakte het mogelijk om een ​​tweevoudige mediane overleving te verkrijgen. Een resultaat dat professor Karim Fizazi, op de openbare radio, als “zeldzaam” in de strijd tegen kanker beschouwde, en “zeer indrukwekkend”.

“Overleven zonder kanker is hier veel beter”, zegt de onderzoeker. Het loopt van twee jaar voor patiënten die slechts twee behandelingen krijgen tot meer dan vier en een half jaar voor patiënten die worden behandeld. Dit is twee en een half jaar rustiger leven en het risico op het ontwikkelen van een tumor is met 50% verminderd! “

READ  De levensduur van een neutron is nauwkeuriger gemeten dan ooit tevoren

Evenzo: “De algehele overleving is ook verbeterd met een 25% verminderd risico op overlijden, zelfs voor de meest ernstige gevallen met veel metastasen”, vervolgt hij. “Voor hen gaan we van ongeveer drie en een half jaar levensverwachting naar vijf jaar! In Frankrijk worden in Frankrijk elk jaar 50.000 prostaatkankers vastgesteld, waarvan minstens 3.000 in het gemetastaseerde stadium.

over hetzelfde onderwerpProstaatkanker: zwaarlijvigheid in de buikstreek is er uniek voor

Zijn lipideniveaus gekoppeld aan het risico op prostaatkanker? Het team van Dr. Aurora Perez-Cornago van de Universiteit van Oxford* wilde deze hypothese evalueren door meer dan 218.000 mannen 10 jaar lang te volgen. De deelnemers waren bij aanvang van het onderzoek tussen de 40 en 69 jaar en hadden geen kanker.