Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid heeft meer Amerikanen gedood dan de Spaanse griep

Het Covid-19-virus heeft nu meer Amerikanen gedood dan de Spaanse griep van 1918-19, volgens gegevens die op maandag 20 september zijn vrijgegeven door de Johns Hopkins University, en is de maatstaf in deze kwestie. Meer dan 675.700 mensen die besmet zijn met het nieuwe coronavirus zijn overleden in de Verenigde Staten, volgens het laatste rapport van het instituut maandagmiddag laat.

Volgens historici en de Centers for Disease Prevention and Control, de belangrijkste gezondheidsinstantie in de Verenigde Staten, heeft de Spaanse griep echter wereldwijd ten minste 50 miljoen mensen gedood, waaronder 675.000 in de Verenigde Staten. Dus de Spaanse griep, althans in absolute termen, verloor maandag zijn titel als de dodelijkste pandemie in de moderne Amerikaanse geschiedenis.

Maar, in tegenstelling tot Covid-19, is deze pandemie bijzonder dodelijk geweest in leeftijdsgroepen die als gezond worden beschouwd, waaronder die onder de 5 jaar en mensen tussen de 20 en 40 jaar oud. Er moet ook worden opgemerkt dat een eeuw geleden de Amerikaanse bevolking een derde was van wat ze nu is.

READ  Bernard Kouchner - RT zegt in het Frans dat weigeren te vaccineren een "verraad" is