Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat zijn de eerste tekenen van ziekte?

Aanstaande dinsdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Een kans om de tekenen van het begin van deze neurologische ziekte te beoordelen.

In Frankrijk ontwikkelen 900.000 mensen de ziekte van Alzheimer. Elke drie minuten wordt er een aandoening gediagnosticeerd. Tekenen van de ziekte van Alzheimer kunnen verschillende aspecten aannemen en de opeenstapeling van veel symptomen zou een consultatie van een gezondheidswerker moeten veroorzaken. Amnesie (recente herinneringen) is een van de eerste en meest populaire, maar patiënten herinneren zich altijd oude gebeurtenissen. Een ander teken van ziekte is eerder gemeld Frankrijk Alzheimer Moeite met het uitvoeren van sommige taken van het dagelijks leven (maaltijden, autorijden, enz.).

citeer het noordelijke klankThibaud Lebovier, MD, een neuroloog bij het Memory Resource and Research Center van het Universitair Ziekenhuis van Lille, bespreekt de waarschuwingssignalen van de ziekte:Aandachtsstoornissen manifesteren zich bijvoorbeeld door het vergeten van instructies, het gevoel dat er woorden op het puntje van de tong liggen en de neiging om dingen te verliezen. Meestal is de stoornis mild, en geliefden merken of genieten niet van je afleiding. Echte geheugenstoornissen kunnen het moeilijk maken om recente gebeurtenissen te herinneren waarbij de persoon actief betrokken was. In dit geval maken familieleden zich vaak zorgen en soms zijn zij degenen die u aanmoedigen om te raadplegen.Verlies van motivatie, ruimtelijke en temporele verwarring, moeite met denken en dingen kwijtraken zijn ook symptomen die serieus moeten worden genomen.

Video – “Studie onthult dat het kan leiden tot de ziekte van Alzheimer”: alles wat u moet weten om de juiste fles te kiezen

READ  Chinese studie belicht de omvang van de virale belasting in een vroeg stadium van delta-variabele infectie - biomedische feiten

Zachte activiteit, gezelligheid en tuinieren

Wanneer deze symptomen optreden, moet u een arts raadplegen. “De rol van het geheugenconsult is om aandachtsstoornissen en echte geheugenstoornissen op te lossen, wat zal leiden tot aanvullend onderzoek zoals geheugentests of magnetische resonantiebeeldvorming.‘, legt dr. Lebovier uit. De neuroloog geeft enkele tips om het ontstaan ​​van de ziekte te voorkomen:Een uur zachte lichamelijke activiteit, zoals wandelen, is een echt paspoort voor gezondheid. Over het algemeen is het noodzakelijk om actief te blijven, zowel fysiek als intellectueel, om cognitieve reserve te behouden. Het is het vermogen van de hersenen om de eerste laesies van de ziekte aan te pakken zonder symptomen te vertonen. Het onderhouden van sociale of recreatieve activiteiten, tuinieren, op je eigen manier investeren voor je kleinkinderen of anderen, en motivatie staat voorop, op alle leeftijden“.

Video – Gezondheidsboek – Dr. Christian Reccia: “Om de ziekte van Alzheimer te voorkomen, zijn er een aantal dingen die we kunnen beheersen en die we kunnen doen”