Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De weduwe van Bernard Tapie zal ruim 15 miljoen euro moeten betalen

De weduwe van Bernard Tapie zal ruim 15 miljoen euro moeten betalen

Dominique Tapie, de weduwe van Bernard Tapie, zal ruim 15 miljoen euro aan belastingachterstanden en boetes moeten betalen aan de Belastingdienst, nadat haar beroep maandag niet werd aanvaard door de Raad van State.

Dominic Mayalit Damianos maakte bezwaar tegen twee belastingaanslagen die in september 2017 waren uitgegeven en waarin hem werd geëist dat hij ongeveer € 2,675 miljoen aan achterstallige inkomstenbelastingen moest betalen aan de Tabi-echtgenoten voor de jaren 1989, 1990 en 1991, en € 12,746 miljoen voor de jaren 1992, 1993 en 1991. . 2016, evenals het betalen van de woonbelasting over 2016, en de bijbehorende boetes.

Laatste beslissing

Omdat het beroep van Dominique Maillet Damianos niet werd aanvaard, is de beslissing van de hoogste Franse administratieve rechtbank definitief. De weduwe van de in oktober 2021 overleden oud-minister en zakenman zal daardoor in totaal ongeveer 15,422 miljoen euro moeten betalen.

De Belastingdienst probeerde al dertig jaar achterstallige belastingen op de Tabbys terug te vorderen, maar kon dat niet doen omdat de zakenman en zijn vrouw in december 1994 failliet gingen.

In juli 2015 oordeelde het Hof van Beroep van Parijs dat Dominique Tapie, in tegenstelling tot haar echtgenoot, niet langer in gerechtelijke liquidatie verkeerde, waardoor de belastingdienst de weg vrijmaakte om de verschuldigde bedragen te vorderen.

READ  Het wordt steeds erger bij TPMP, Jean-Michel Mir raakt Gil Verdez waar het pijn doet – dichterbij