Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De volhardende rover bracht zuurstof naar de Rode Planeet

Dit proces zou het met name mogelijk kunnen maken om zuurstof te produceren, zodat toekomstige astronauten op Mars kunnen ademen.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

Een nieuwe prestatie dankzij doorzettingsvermogen. De US Space Agency (NASA) maakte woensdag (21 april) bekend dat het NASA-ruimtevaartuig voor het eerst op een andere planeet kooldioxide uit de atmosfeer van Mars heeft omgezet in zuurstof. De demonstratie vond dinsdag plaats en NASA hoopt dat toekomstige versies van de experimentele tool die worden gebruikt om de weg vrij te maken voor menselijke verkenning.

Het proces kan niet alleen zuurstof produceren voor toekomstige astronauten, maar het kan ook de grote hoeveelheden zuurstof blokkeren die nodig zijn om de raket voort te stuwen op zijn terugvlucht van de aarde.

De Mars Oxygen Resource Experience (Moxie) is een gouden doos ter grootte van een auto-accu, rechtsvoor in de rover. Het gebruikt elektriciteit en chemie om koolstofdioxidemoleculen te splitsen en aan de ene kant zuurstof te produceren en aan de andere kant koolmonoxide.

Doo installatie & nbsp;"Ervaar het gebruik van zuurstofbronnen op Mars ter plaatse" (Moxie) & nbsp;  dans le robot Volharding, en maart 2019. (RYAN LANNOM / NASA / JPL-CALTECH / AFP)

In zijn eerste experiment produceerde Moxie vijf gram zuurstof, genoeg om 10 minuten te ademen voor een astronaut die zich bezighield met normale activiteit. De ingenieurs die verantwoordelijk zijn voor Moxie zullen nu meer tests uitvoeren en proberen dit resultaat te verbeteren. De tool is ontwikkeld om tot 10 gram zuurstof per uur te kunnen genereren.

READ  Google Pixel 6 Pro-test: de camera voor nachtbrakers, maar niet alleen