Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Verenigde Staten: het bereiken van een “gemeenschappelijke basis” voor kalmte in Gaza

De Verenigde Staten: het bereiken van een “gemeenschappelijke basis” voor kalmte in Gaza

Rust in Gaza in ruil voor de vrijlating van de gijzelaars? Tijdens hun recente gesprekken in de Franse hoofdstad zei A ” Compromis “ Jake Sullivan, adviseur van de Amerikaanse president Joe Biden, zei vandaag, zondag 25 februari 2024, dat er een overeenkomst is bereikt tussen onderhandelaars uit grote landen die dit mogelijk zal maken.

“Tijdelijk staakt-het-vuren”

“Het is waar dat vertegenwoordigers van Israël, de Verenigde Staten, Egypte en Qatar elkaar in Parijs hebben ontmoet en overeenstemming hebben bereikt tussen de vier aan de lijn.” Voor de mogelijkheid om tot overeenstemming te komen over de vrijlating van de gijzelaars “Tijdelijk staakt-het-vuren”Dat maakte de National Security Advisor van het Witte Huis bekend op de Amerikaanse televisiezender CNN.

“Ik ga daar niet over in details treden, omdat er nog over wordt onderhandeld.”Jake Sullivan ging verder volgens de opmerkingen die u gafFrans InformatiebureauMaar Hij voegde eraan toe: “Er zouden indirecte discussies moeten zijn tussen Qatar en Egypte met Hamas, omdat zij uiteindelijk zullen moeten instemmen met de vrijlating van de gijzelaars. Dit werk gaat door.”. “We hopen dat we de komende dagen een punt kunnen bereiken waarop er al een sterk en definitief akkoord over deze kwestie is.”hij voegde toe.

Bespreking van een ontwerp-wapenstilstand eind januari

volgens'Frankrijk PersbureauVandaag, zondag, hervatten Egyptische, Qatarese, Amerikaanse en Israëlische technocraten, Amerikaanse en Israëlische technocraten en leidinggevenden van de Palestijnse Hamas-beweging in Doha, Qatar, de wapenstilstandsonderhandelingen in Doha, Qatar, zo maakte een televisiestation dicht bij de Egyptische inlichtingendienst bekend. “Het zal worden gevolgd door bijeenkomsten in Caïro.”Volgens Caïro Nieuws. Al deze gesprekken “Volg wat er in Parijs is besproken”De zender voegt daaraan toe, onder verwijzing naar “officiele senioren” Op voorwaarde van anonimiteit.

READ  Meer dan 24.000 agenten zijn ingezet bij de Mexicaanse grens

Een Israëlische delegatie onder leiding van het hoofd van de Mossad (de Israëlische inlichtingendienst) arriveerde vrijdag in Parijs om vervolg te geven aan het wapenstilstandsproject dat eind januari in Frankrijk met dezelfde gesprekspartners werd besproken.

Israël is 'een paar weken verwijderd' van 'volledige overwinning'

Tijdens een interview met de Amerikaanse zender CBSMaar Benjamin Netanyahu waarschuwde dat de door het Israëlische leger geplande militaire operatie in Rafah (ten zuiden van de Gazastrook) slechts… “vertraging” Als er een wapenstilstand wordt bereikt. Met een dergelijke operatie zal Israël niets anders zijn dan dat“een paar weken” van ons “Totale overwinning”Dat heeft de Israëlische premier zondag bevestigd.