Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voor de kust van Mauritius is een schip aan de grond gehouden vanwege gezondheidsrisico's

Voor de kust van Mauritius is een schip aan de grond gehouden vanwege gezondheidsrisico's

Sinds zaterdagavond Noorse dageraad Het lag bevroren voor de kust van Mauritius met ruim tweeduizend passagiers en ruim duizend bemanningsleden aan boord. De gezondheidsautoriteiten van Mauritius namen zaterdag en zondag monsters aan boord van het schip. Resultaten worden dinsdag verwacht. Ondertussen kan niemand het schip verlaten.

Gepubliceerd op:

1 minuut

Met onze correspondent in Port Louis. Abdullah Erli

Voering Noorse dageraad Het staat sinds zaterdagavond 24 februari stil voor de kust van Port Louis. Het wordt geblokkeerd door de Mauritiaanse autoriteiten, die elke aankomst of vertrek van het schip verhinderen. Ze vrezen dat er een besmettelijke ziekte aan boord is.

De 2.182 passagiers, van 53 verschillende nationaliteiten, wachten naast de 1.000 bemanningsleden op het besluit van de gezondheidsdiensten op Mauritius, dat uiterlijk dinsdag wordt verwacht.

De gezondheidsautoriteiten van het eiland hebben zaterdag en zondag monsters genomen van de passagiers en bemanning van het schip. Er worden laboratoriumtests uitgevoerd om mogelijke infecties, waaronder gastro-enteritis en cholera, op te sporen.

Vertegenwoordigd op Mauritius door IBL Shipping, de Noorse dageraad Ik was van plan verschillende regionale cruises te maken. Vertrokken uit Mauritius op 13 februari voor stops in Zuid-Afrika en Madagaskar. Het schip zou toen een korte stop maken op Réunion, maar daar werd om gezondheidsredenen een ligplaats geweigerd.

Dit wetende willen de Mauritiaanse autoriteiten geen enkel risico nemen.

READ  Pas op, deze nieuwe pakketzwendel kan je bankrekening vernietigen