Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Donald Trump, de grote winnaar van de Republikeinse voorverkiezingen in South Carolina, Nikki Haley, wil niet opgeven

Donald Trump, de grote winnaar van de Republikeinse voorverkiezingen in South Carolina, Nikki Haley, wil niet opgeven

Ondanks de verpletterende nederlaag klampt de laatste rivaal van de voormalige Amerikaanse president zich nog steeds aan hem vast. “Ik zal deze strijd niet opgeven”, zei Nikki Haley tegen haar supporters.

gepubliceerd


Leestijd: 2 minuten

Nikki Haley, Republikeinse kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, op 24 februari 2024 in Charleston (Verenigde Staten).  (Peter Zai/Anadolu/AFP)

Een zware tegenslag. Op zaterdag 24 februari heeft de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, opnieuw genomineerd voor het Witte Huis, zijn nieuwste Republikeinse rivaal, Nikki Haley, tijdens de voorverkiezingen in South Carolina een zware nederlaag toegebracht. Met meer dan 85% van de stemmen geteld, leidde de voormalige vastgoedmagnaat met een ruime marge en kreeg ongeveer 60% van de stemmen. Nikki Haley, die een meer gematigde vleugel van de Republikeinse Partij belichaamt, verloor in de staat die ze zes jaar lang had geregeerd. Ze heeft op dit moment echter geweigerd de race voor de nominatie voor de Republikeinse Partij te verlaten.

‘Ik geef deze strijd niet op’ Nikki Haley maakte tijdens een bijeenkomst in Charleston aan haar aanhangers bekend dat ze dit zou blijven doen “Vecht voor Amerika.” De oproep van de 52-jarige, de enige Republikein in de race, is simpel: “We zullen nog vier jaar Trump-chaos niet overleven.”

Hij voegde eraan toe: “Dit soort beledigende uitspraken zullen elke dag doorgaan tot aan de verkiezingen.” De 50-jarige zei, verwijzend naar de opmerkingen van Donald Trump, dat de aanklachten tegen hem hem tot een sympathieke kandidaat maakten in de ogen van zwarte kiezers. “Dit is de chaos die gepaard gaat met Donald Trump.” Nikki Haley merkte het op.

READ  Rusland. Bijna 7.000 huizen stonden onder water en de situatie blijft volgens de autoriteiten ‘complex’

Beschuldigingen van racisme na opmerkingen over zwarte kiezers

De voormalige president, kandidaat voor de verkiezingen in november, had vrijdagavond een ontmoeting met een groep conservatieve Afro-Amerikanen in South Carolina toen hij zei: “Veel mensen zeggen dat zwarte mensen van mij houden omdat ze veel hebben geleden en gediscrimineerd zijn, en ze zien mij als iemand die gediscrimineerd is.” Donald Trump, verwikkeld in juridische problemen, zei ook over zijn inmiddels beroemde foto: 'Je weet beter dan wie dan ook wie haar heeft geadopteerd ? De zwarte bevolking is ongelooflijk.

Deze opmerkingen werden bekritiseerd door zowel Democraten als Republikeinen, die zeer ongewenste verbanden zagen tussen Afro-Amerikanen en misdaad. “Donald Trump betrad het podium om beschamende en racistische opmerkingen te maken.”Hij hekelde Joe Biden in een persverklaring. Zaterdag, na zijn overwinning in South Carolina, verzuimde Donald Trump niet om de huidige meester van het Witte Huis onder vuur te nemen. “Joe, je bent ontslagen!”Hij vertrok vanuit Columbia, de hoofdstad van de staat, en gebruikte zijn favoriete slogan uit de reality-tv-dagen.

Ondanks zijn juridische problemen, waardoor hij soms het risico loopt opgesloten te worden, is de stormachtige zeventiger volgens alle opiniepeilingen de rechtse favoriet. Na zaterdag moeten de twee tegenstanders dinsdag tegenover elkaar staan ​​in Michigan. Vervolgens zullen de Republikeinen in Idaho, Missouri en North Dakota om beurten stemmen, in een goed georkestreerd ballet dat de kandidaten naar een van de grootste politieke evenementen van het jaar zal leiden, Super Tuesday, gepland voor 5 maart. Terwijl het eerste strafproces tegen Donald Trump op 25 maart begint.

READ  De Afro-Amerikaanse senator Tim Scott steunt Donald Trump