Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘De Verenigde Staten herwinnen de controle over China’

‘De Verenigde Staten herwinnen de controle over China’

Kroniek – De ontmoeting tussen Joe Biden en Xi Jinping in San Francisco vertegenwoordigt een bescheiden stap in een enorme botsing van beschavingen, maar levert ons waardevolle lessen op: de 21e eeuw.H De eeuw zal niet noodzakelijkerwijs Chinees zijn, en democratieën zijn niet gedoemd in verval te raken.

De APEC-top, die in San Francisco 21 landen in de Stille Oceaan samenbracht met een bevolking van 3 miljard mensen en die 60% van het bruto binnenlands product van de planeet vertegenwoordigen, was getuige van een voorzichtige hervatting van de dialoog tussen China en de Verenigde Staten. Het gaf een teken van kalmte, na de ergste periode van spanningen sinds de reis van Nixon in 1972, die culmineerde in een spionageballon die Amerika doorkruiste voordat hij begin dit jaar voor de kust van South Carolina werd neergeschoten.

Ondanks het ontbreken van een persconferentie en een gezamenlijke verklaring maakte de ontmoeting tussen Joe Biden en Xi Jinping het mogelijk om de communicatiekanalen tussen de twee legers te heropenen om incidenten – die waren gestopt sinds het bezoek van Nancy Pelosi aan Taiwan in augustus 2022 – te voorkomen. de handel in fentanyl – die jaarlijks verantwoordelijk is voor ruim 75.000 sterfgevallen in de Verenigde Staten – te bestrijden en te bestrijden, om discussies op gang te brengen over het beperken van het gebruik van kunstmatige intelligentie, vooral op het gebied van kernwapens.

Dit artikel is bedoeld voor abonnees. Je hebt nog 84% om te ontdekken.

Zwarte vrijdag

-70% op digitaal abonnement

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Kunnen de juridische kosten van Donald Trump zijn campagne compliceren?