Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Het is twintig jaar geleden dat Harvard een conservatieve professor in dienst nam.’

‘Het is twintig jaar geleden dat Harvard een conservatieve professor in dienst nam.’

Hoofdonderhoud – Harvey Mansfield was zestig jaar lang hoogleraar filosofie aan de Harvard Universiteit. Deze grote conservatieve denker is net met pensioen en biedt zijn perspectief op de evolutie van Amerikaanse universiteiten, in het bijzonder de opkomst van progressieve bewegingen die zwaar gewicht toekennen aan de vrijheid van meningsuiting van studenten en docenten.

Le Figaro. Tijdens uw toespraak op Harvard sprak u over de opkomst van zelfcensuur in de academische wereld. Wat bedoel je daarmee? ?

Harvey Mansfield. – Een Iraanse leerling uit mijn klas vertelde me ooit: In Iran moet je voorzichtig zijn met wat je in het openbaar zegt, maar privé kun je bijna alles zeggen wat je wilt. Op Harvard is het het tegenovergestelde. » Het is een zelfcensuur van studenten uit angst voor andere studenten, een manier om je gedachten en twijfels voor jezelf te houden, zelfs onder je leeftijdsgenoten. Dit is tegenwoordig een realiteit op de meeste Amerikaanse universiteiten, vooral de meest prestigieuze.

Er wordt veel gesproken over het Wokianisme dat heerst op Amerikaanse universiteiten. Denkt u dat dit een reële dreiging of morele paniek is? ?

Maak activisme op universiteiten wakker Dit is de reden waarom studenten aan zelfcensuur doen. Het is een dogmatische nadruk op de waarheid en kracht van het progressivisme, gebaseerd op het concept van identiteit. Identiteit…

Dit artikel is bedoeld voor abonnees. Je hebt nog 90% om te ontdekken.

Zwarte vrijdag

-70% op digitaal abonnement

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Duitsland is van plan om antiraketschild aan te schaffen