Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Verenigde Staten beweren stakingen te hebben uitgevoerd en een ISIS-lid te hebben gedood

De reactie was snel. In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 augustus maakten de Verenigde Staten bekend een drone-aanval uit te voeren op… “Organisator” De Islamitische Staat Khorasan (EI-K). Deze groep heeft geclaimd De aanval, die donderdagmiddag op de luchthaven van Kabul plaatsvond, kostte het leven aan tientallen, waaronder 13 Amerikaanse soldaten.

De drone-aanval vond plaats in de provincie Nangarhar, Afghanistan. Volgens de eerste aanwijzingen hebben we het doelwit gedood.”Commandant Bill Urban van Central Command zei in een verklaring. Hij voegt eraan toe dat hij geen kennis heeft ‘Geen burgerslachtoffer’.

Het is nog niet duidelijk of de man die ‘s nachts om het leven kwam, specifiek betrokken was bij de zelfmoordaanslag van donderdag voor de poorten van de luchthaven van Kabul.

Lees ook Wat we weten over de Islamitische Staat in Afghanistan, die de verantwoordelijkheid voor de aanslag in Kabul heeft opgeëist

Belofte van Biden

Deze Amerikaanse luchtaanval komt 24 uur nadat Joe Biden een belofte heeft gedaan aan de natie. ‘We zullen je achtervolgen en je laten betalen.’In een brief aan de planners kondigde de president de dodelijkste aanval in tien jaar aan op het Amerikaanse leger in Afghanistan.

“We zullen krachtig en precies reageren wanneer we beslissen, waar en wanneer we kiezen.”Hij voegde eraan toe tijdens deze plechtige toespraak in het Witte Huis.

De reactie, die van buiten Afghanistan werd gelanceerd, kwam toen de evacuaties op de luchthaven van Kabul onder strikte controle voortduurden. Na het nieuws van de staking drong de Amerikaanse ambassade er bij Amerikaanse burgers op aan om te vertrekken ” direct “ Het gebied rond de luchthaven.

READ  Duitsland classificeert Groot-Brittannië als een "bloeiende regio"

Amerikaanse burgers die zich momenteel in Abbey Gate, East Gate, North Gate of het nieuwe Department of the Interior Gate bevinden, moeten onmiddellijk vertrekken.De ambassade zei op haar website zonder in details te treden. De dag voor de aanval van donderdag werd een soortgelijke waarschuwing afgegeven.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook “Ze hebben mijn naam, ze zoeken me en ik moest vertrekken”: Afghaanse ballingen vertellen over hun aankomst in Frankrijk

Pentagon-woordvoerder John Kirby zei eerder vandaag dat de evacuatiemissie op de luchthaven van Kabul, die op 31 augustus moet eindigen, nog steeds wordt geconfronteerd met ‘Specifieke en geloofwaardige dreigingen’.

De nieuwe heersers van het land “Maak je geen zorgen over de boarding gates of de operaties op de luchthaven. Het staat nog steeds onder controle van het Amerikaanse leger.”Kirby zei nadat de Taliban hadden aangekondigd dat ze de controle over verschillende delen van de luchthaven hadden overgenomen.

Meer dan 5.000 mensen zijn nog steeds vluchtelingen op de luchthaven

De situatie bleef vrijdag rustig in Kabul, vooral rond de luchthaven, waar gecharterde westerse vluchten werden hervat. De Amerikaanse generaal Hank Taylor zei dat meer dan 5.000 mensen momenteel schuilen in het luchthavencomplex, wachtend om aan boord van een vliegtuig te gaan, eraan toevoegend dat er smokkeloperaties zullen plaatsvinden. “tot het laatste moment”.

In totaal zijn volgens de laatste cijfers van de Amerikaanse regering sinds 14 augustus, de dag voordat de Taliban de macht grepen in Kabul, ongeveer 109.000 mensen geëvacueerd. De NAVO en de Europese Unie hebben opgeroepen om ondanks de aanval door te gaan met de evacuaties.

READ  Wetenschappers denken dat ze Groenland in het uiterste noorden van de wereld hebben ontdekt

Frankrijk beëindigde de luchtbrug vrijdagavond Wat het mogelijk maakte om te evacueren “Bijna 3.000 mensen, waaronder meer dan 2.600 Afghanen” Volgens de minister van de strijdkrachten, Florence Parly. Ook Zwitserland, Italië, Spanje en Zweden maakten vrijdag bekend dat ze evacuatievluchten hadden voltooid, net als Duitsland, Nederland, Canada en Australië voor hen. Aan Britse zijde zijn smokkeloperaties bekend “De laatste uren”Dat heeft premier Boris Johnson gezegd. Maar Londen zal verhuizen “de lucht en de aarde” “om te helpen” Afghanen die in aanmerking komen voor asiel.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Van Stockholm naar Parijs, de lange reis van Afghaanse ballingen

De internationale gemeenschap blijft zich grote zorgen maken over het lot van Afghanistan. Een regionale conferentie komt zaterdag bijeen in Bagdad. Vooral de Franse president Emmanuel Macron, de Egyptische minister van Buitenlandse Zaken Abdel Fattah al-Sisi, de Iraanse en Saoedische ministers van Buitenlandse Zaken en de Jordaanse koning Abdullah II worden verwacht. VN-secretaris-generaal Antonio Guterres riep maandag de permanente leden van de Veiligheidsraad bijeen voor een bijeenkomst over de situatie.

Onze selectie van artikelen over Afghanistan

Vind onze artikelen over de situatie in Afghanistan in we zweren.

De wereld met AFP