Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Noorwegen is urineren naar Rusland verboden met een boete – Western France Evening Edition

Tegen de avondeditie, met AFP (AFP)

Bij de grens met Rusland, aan de Noorse kant, herinnert een nieuw bord toeristen die met spoed of onbeschoft zijn opgepakt eraan dat het verboden is om in de richting van het buurland te plassen. Op straffe van zware boetes.

(Kaart: West-Frankrijk)

Dit letterlijke teken, geschreven in het Engels, is geplant op de oever van een rivier die de Noorwegen van Rusland. aandringen op “Niet plassen richting Rusland” Het wordt naast een officieel bord geplaatst dat aangeeft dat de plaats wordt bewaakt door de bewakingscamera’s van de Noorse grenswacht.

“Het bord dat daar ongetwijfeld door mensen van goede wil is geplaatst om voorbijgangers te waarschuwen voor agressief gedrag”, Dat heeft de Noorse grenscommissaris Jens Arne Holland bevestigd Informatie van de site Barentsz-waarnemer Wie heeft een foto geplaatst. Overtreders riskeren een boete van 3.000 kronen (290 euro).

‘Agressief’ gedrag is verboden

De plaats is populair bij toeristen, het ligt aan een van de oevers van Jakobselva, waar u gemakkelijk de Russische kant op slechts een paar meter afstand kunt zien. “Gebruik in de natuur is niet per se beledigend, maar het hangt af van het gezichtspunt. Daar valt het binnen de reikwijdte van de wet die agressief gedrag aan de grens verbiedt”, Jens-Arne Høilund legde uit.

In het bijzonder staat in de Noorse wet dat het verboden is “Agressief gedrag aan de grens gericht tegen het betrokken buurland of zijn autoriteiten.”. Volgens Jens-Arne Høilund, wiens taak het is te zorgen voor naleving van de overeenkomsten die de betrekkingen tussen Noorwegen en Rusland regelen, hebben de Russische autoriteiten nooit geklaagd over de feiten waarvoor het bord waarschuwt.

READ  Burgemeesters van de rode zone "nemen nota" van het uitstel van de start van het schooljaar, en het uitstel van de noodtoestand tot 15 november.

Barentsz-waarnemer Hij stelt echter dat Noorse grenswachten een paar jaar geleden vier mensen hebben gearresteerd na het gooien van stenen in Rusland, en dat afgelopen winter een vrouw die op camera werd betrapt een boete van 8.000 kronen (ongeveer 770 euro) kreeg voor het oversteken van haar linkerhand over de grens . “We kunnen het als zwaar beoordelen, maar we passen de grensregels toe zonder te verzwakken”, Jens-Arne Høilund betoogde.

Noorwegen handhaaft de noordelijke NAVO-grens met Rusland in het Noordpoolgebied op een afstand van 197,7 kilometer. De twee landen hebben historisch gezien goede betrekkingen gehad, maar deze relaties zijn gespannen geworden sinds de Russische invasie van de Krim in Oekraïne in 2014.