Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De verdeling van Algerije en Rabat maakt zich zorgen over de dubbele nationaliteit en Marokkaanse arbeiders in Algerije

Om geen enkel Afrikaans nieuws te missen, Abonneer u op de nieuwsbrief “World of Africa” ​​via deze link. Vind elke zaterdag om 6 uur een week met actuele gebeurtenissen en discussies die worden behandeld door de redactie van Monde Afrique.

Op de hoogten van Algiers wappert de Marokkaanse vlag niet meer in de regio Mouradia. De rode badge met de groene ster is ingetrokken en de ambassade van de Arabische Republiek Egypte is ingetrokken Het Koninkrijk Marokko Het sloot zijn deuren op vrijdag 27 augustus, nadat Algerije de diplomatieke betrekkingen met Rabat had verbroken vanwege: “vijandigheden”.

De gezondheidscrisis, die lang voorafging aan de diplomatieke crisis, maakte een einde aan wat er tussen de twee landen overbleef. Er zijn geen vluchten meer, dus voor mij is er niets veranderd”, Fadiq Ismail Freih, een 25-jarige Marokkaanse arbeider, woont in Algerije Vier jaar geleden.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Het verbreken van de diplomatieke betrekkingen tussen Algerije en Marokko is een nieuwe fase in een lange escalatie

Een verzorgde baard, plat haar en geflipte voeten: op het eerste gezicht onderscheidt niets hem van de jeugd van de volksbuurt Bourouba, een stad in het zuidoosten van de Algerijnse hoofdstad, waar hij woont. Gedeelde flat met andere werknemers. Niets dan zijn Marokkaanse accent. “Zodra ik me zag, gooiden de buurtkooplieden me de woorden toe in het dhara (Marokkaanse dialect). Iedereen kent me hier,” Het volgt Ismail Freih, die de stad Fez in het noordoosten van Marokko verliet om zijn broer te volgen die al in Algerije was geïnstalleerd. “Hij vertelde me dat er vraag was naar arbeid in gips en interieurontwerp, dus ik kwam”, Hij legt uit.

READ  Met klimaatverandering kunnen zombiebranden steeds vaker voorkomen

“Rechtszaak”

Met Ayoub (voornaam veranderd), zijn vriend die ook in de bouwsector werkt, blijven ze op hun hoede voor de gespannen relaties tussen Algerije en Marokko die hebben geleid tot de breuk die op 24 augustus werd aangekondigd door Ramtane Lamamra, de Algerijnse minister. Buitenlandse Zaken. Als ik van politiek had geweten, had ik niet op bouwplaatsen gewerkt. Ik zal een pak en stropdas dragen, en ik zal mijn eigen feest of een plaats in de vergadering hebben.”zei Job lachend. ” Maar het is waar dat hij sinds deze aankondiging minder heeft opgenomen. Ik ben bang dat ik zal worden gearresteerd en vertrek.”De 29-jarige gaat verder.

Om deze zorgen te begrijpen, moeten we teruggaan naar de controverses die de twee landen in de jaren zeventig tegenwerkten. “Het plunderen van het land van Algerijnen die in Marokko wonen” 1973 jaar, de Algerijnse pers herinnert zich hem regelmatig. Toen, in 1975, zette Algerije duizenden Marokkaanse burgers onder leiding van Houari Boumediene het land uit, na de afkoeling van de betrekkingen met betrekking tot de kwestie van de Westelijke Sahara.

Je hebt 63,49% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.