Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De verbetering van Europa zou zich moeten voortzetten met hoop op de Fed – 30-08-2023 08:20

De wisselkoersen van de euro en de Amerikaanse dollar worden weergegeven op een elektronisch bord in São Paulo.

van Claude Chenjo

PARIJS (Reuters) – De grote Europese aandelenmarkten zullen naar verwachting woensdag tijdens de open dag weer stijgen, nog steeds gedreven door de hoop op een einde aan de monetaire verkrapping in de Verenigde Staten, wat een teken is dat de arbeidsmarkt vertraagt.

Volgens de eerste beschikbare indices zal de Parijse CAC 40 bij de opening naar verwachting met 0,21% stijgen, de Dax in Frankfurt met 0,09% en de FTSE 100 in Londen met 0,27%. De EuroStoxx 50 zal naar verwachting met 0,14% stijgen.

In afwachting van de publicatie van het officiële maandrapport over de werkgelegenheid in de Verenigde Staten op vrijdag liet het Goltz-onderzoek dinsdag voor de derde maand op rij een daling zien in het aantal vacatures in het land tot 8,827 miljoen in juli, het hoogste niveau sinds maart 2021.

“Slecht nieuws is goed nieuws, omdat de gegevens de hypothese ondersteunen van een sneller einde aan de renteverhogingscyclus van de Fed, ondanks recente restrictieve opmerkingen van voorzitter Jerome Powell”, schreef Tina Teng, marktanalist bij CMC Markets, in een notitie.

Beleggers willen nu geloven dat de daling op de arbeidsmarkt zal worden bevestigd door de ADP-enquête, die om 12.15 uur GMT zal worden gepubliceerd, terwijl de dollar- en obligatierentes, die naar het laagste niveau in drie weken zijn gedaald, zijn gedaald. onder druk. .

Volgens de Fedwatch-metriek van CME Group is de kans op handhaving van de status quo wat betreft de Fed-rente in september nu 89%.

READ  Bruno Le Maire bevestigt het goede nieuws

In de huidige indices zullen beleggers ook letten op de tweede schatting van het Amerikaanse bbp voor het tweede kwartaal, dat naar verwachting met 2,4% zal stijgen, en op de PCE-prijsindex.

In Europa worden ook de eerste maandelijkse CPI-cijfers verwacht, vooral in Duitsland.

op Wallstreet

De New York Stock Exchange eindigde dinsdag scherp hoger, gestimuleerd door Tesla, Nvidia en andere snelgroeiende aandelen, te midden van optimisme over de rentetarieven.

En de Dow Jones-index won 0,85% tot 34.852,67 punten.

De bredere Standard & Poor’s 500-index steeg 1,45 procent naar 4.497,63 punten en bereikte een piek in ruim twee weken.

“Beleggers denken: misschien ligt een renteverhoging achter de rug, dus laten we aandelen kopen”, aldus Sam Stovall, hoofdstrateeg bij CFRA Research.

Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde naar 4,11%, terwijl het rendement op de 2-jarige staatsobligatie daalde tot onder de drempel van 5% waarrond deze gedurende verschillende sessies was vastgesteld, wat de groeiwaarden ondersteunde.

In Azië

Op de Tokyo Stock Exchange sloot de Nikkei-index 0,25 procent hoger, naar 32.308,39 punten, terwijl de bredere Topix-index 0,43 procent steeg naar 2.313,38 punten.

De MSCI-index met waarden uit Azië en de Stille Oceaan (exclusief Japan) steeg met 0,86%, de derde opeenvolgende sessie in het groen, waardoor de index naar het hoogste punt in twee weken steeg.

In China steeg de Shanghai SSE Composite met 0,01% en bleef de CSI 300 vrijwel vlak (-0,06%).

Waarden die in Europa moeten worden gevolgd:

uitwisselingen/prijzen

De dollarindex, die de volatiliteit van de dollar meet ten opzichte van een mandje van benchmarkvaluta’s, noteerde woensdag de grootste daling in anderhalve maand, waarbij traders gokten dat Amerikaanse banencijfers de Federal Reserve ertoe zouden aanzetten de rente niet aan te passen.

READ  Cryptocurrency-gerelateerd bedrijf herstelt een record buit dat door de hacker is gestolen

De euro noteert op 1,0873 dollar.

De rente op Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van 10 en 2 jaar steeg woensdag lichtjes, naar respectievelijk 4,1452% en 4,9212%, na een scherpe daling de dag ervoor.

De rente op Duitse Bunds voor deze twee looptijden bedraagt ​​respectievelijk 2,535% (stabiel) en 3,085% (+4 basispunten).

olie

De oliemarkt krijgt steun van de scherpe daling van de Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week en zorgen over de orkaan Adalia, die de Golf van Mexico trof ten oosten van de belangrijkste productielocaties voor Amerikaanse olie en aardgas.

Brent won 0,32 procent, tot $85,76 per vat, en Amerikaanse lichte ruwe olie (West Texas Intermediate) won 0,44 procent, tot $81,52.

(Schrijven door Claude Chendjou; redactie door Tangi Salone)