Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De vaccinatie staat open voor alle burgers van de Verenigde Staten

Status update – Nieuwe maatregelen, nieuwe rapporten en highlights: Le Figaro Het beoordeelt de nieuwste ontwikkelingen in de Covid-19-pandemie over de hele wereld.

Terwijl de epidemie wereldwijd meer dan 3 miljoen mensen heeft gedood, waaronder 101.000 in Frankrijk, verschijnt er een sprankje hoop in de Verenigde Staten, waar de helft van de volwassen bevolking ten minste een eerste dosis vaccins heeft gekregen. Verschillende Europese landen, zoals Portugal, Slowakije, Zwitserland, België, Slovenië en Denemarken, bereiden zich voor om deze week veel van hun gezondheidsbeperkingen op te heffen.

  • De helft van de Amerikaanse volwassenen heeft minstens één dosis gekregen

De huidige vaccinatiecampagne in de Verenigde Staten gaat in hoog tempo door en staat van maandag open voor alle Amerikaanse burgers. In totaal hebben meer dan 131,2 miljoen mensen minstens één injectie gekregen, of 50,4% van de bevolking. 32,5% was volledig gevaccineerd, een cijfer dat stijgt tot 65,9% voor 65-plussers. Hoge cijfers, ondanks de opschorting van het Johnson & Johnson-vaccin na de ontdekking van zes gevallen van vrouwen die leden aan ernstige gevallen van bloedstolsels, waaronder een dodelijk geval , wat hoop geeft op een snelle opheffing van gezondheidsbeperkingen. ​Er zijn genoeg vaccins voor elke Amerikaan, daar bestaat geen twijfel overDat heeft president Joe Biden afgelopen dinsdag bevestigd.

Zie ook – ‘Oorlog is verre van zegevierend’: Joe Biden kondigt aan dat ‘90% van de volwassen Amerikanen tegen 19 april kan worden gevaccineerd

  • Duitsland: een groet aan de doden, een oproep tot eenheid
READ  Kylian Mbappé en Frankrijk zullen het “solide defensieblok” van Ierland moeten verrassen.

“Het virus vergeeft geen halve maatregelen, maar maakt ze eerder erger.”Bondskanselier Angela Merkel heeft standvastig gewaarschuwd voor de ontevredenheid van de regionale gekozen functionarissen, waaronder haar eigen partij. Negeer de hygiëneregels, vele duizenden. “MaskersHij demonstreerde het afgelopen weekend in verschillende steden in het land en de politie verrichtte arrestaties.

Op zijn beurt drong president Frank-Walter Steinmeier er tijdens een nationaal eerbetoon aan de 80.000 Duitsers die stierven door Covid, bij het land op aan zich te verenigen in het licht van de groeiende verdeeldheid als gevolg van de beperkingen die werden opgelegd om de epidemie het hoofd te bieden.

Zie ook – “Vandaag geven we om de doden”: Duitsland eert de slachtoffers van COVID-19

  • Europese Unie: AstraZeneca op de hete stoel

De Europese commissaris voor interne markt Terry Breton zei zondag dat het Europese Covid-19-vaccincontract met de AstraZeneca-geneesmiddelengroep mogelijk niet wordt verlengd vanwege vertragingen in de levering sinds het begin van het jaar.

Zie ook – Vanwege het gebrek aan AstraZeneca-vaccinkandidaten sluit het vaccinatiecentrum zijn deuren in Nice

  • Covax bereikt Argentinië en Venezuela

Het Covax-systeem, geleid door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), stelt 92 arme landen in staat vaccins te ontvangen, dankzij geld dat door donoren is ingezameld. Van de 38 miljoen toegediende doses, na Ghana, het eerste land dat van het apparaat profiteert, is het de beurt aan Argentinië om de eerste levering van 864.000 doses van het AstraZeneca-vaccin uit Nederland te ontvangen.

Venezuela wacht 11,3 miljoen doses, het land heeft zojuist een totale betaling van $ 120 miljoen afgerond. In het centrum van een politieke oorlog tussen president Nicolas Maduro en zijn tegenstander Juan Guaido, lanceerde Venezuela eind februari een vaccinatiecampagne met de Russische Spoetnik V en de Chinese Sinopharm, maar het ontving minder dan een miljoen doses en er is geen officiële officiële . Cijfers voor het aantal gevaccineerde personen.

  • Een gezonde bubbel tussen Australië en Nieuw-Zeeland
READ  Een ontmoeting tussen Bayern München en Halland (Borussia Dortmund)?

De “bubbel“Australische en Nieuw-Zeelandse burgers toestaan ​​om zonder quarantaine te reizen tussen de twee landen, die beide goede resultaten hebben bij het omgaan met de pandemie, wordt van kracht op maandag 19 april.

Families die maandenlang gescheiden waren geweest, hadden geen geduld meer voordat ze op zoek gingen naar hun dierbaren:Ik zal schreeuwen, huilen, kussen, gelukkig zijn, al deze gevoelens tegelijkDenise O’Donnogue getuigde voor haar vlucht naar Sydney Airport.

Vooral Nieuw-Zeeland leunt sterk op dit initiatief om het wintersportseizoen te redden dat op het punt staat te beginnen. Air New Zealand is van plan zijn vluchten naar Australië te verhogen van vier vluchten per week tot ongeveer twintig.

Verschillende landen in Azië en de Pacific werken aan soortgelijke projectenbubbelIn navolging van Taiwan en de Palau-archipel in de Stille Oceaan, die er aan het begin van de maand een opende, hoopte opnieuw de toeristische sector te ondersteunen die zwaar is getroffen door de epidemie.

  • Opening van bars en stranden in Brazilië

Van zijn kant, hoewel de sterftecijfers nog steeds erg hoog en variabel zijn.Braziliaans“ Rio de Janeiro, dat zeer besmettelijk is, heropent begin april zijn bars en restaurants en bereidt zich voor om hetzelfde te doen met zijn stranden op maandag 19 april.

De pandemie heeft in iets meer dan een jaar tijd aan meer dan 373.000 mensen het leven gekost in Brazilië, dat 212 miljoen inwoners telt, een tol die volgens experts grotendeels ondergewaardeerd is.

READ  Jean-Michel Aulas maakt de kleur van de transferwindow bekend
  • In Canada, versterkingen voor Ontario

De Canadese premier Justin Trudeau kondigde afgelopen zondag in een video op Twitter aan dat de federale regering versterkingen naar Ontario zal sturen om de dichtstbevolkte provincie van het land te helpen de gewelddadige derde golf van Covid-19 te bestrijden.

Ottawa zal gezondheidswerkers van verschillende federale afdelingen mobiliseren om in Ontario te werken, inclusief het gebied rond Toronto, de grootste stad. De regering is ook in gesprek met verschillende minder getroffen provincies, waaronder Nova Scotia, Newfoundland en Labrador, om te zien of ze dat wel zijn. “Het kan de komende dagen personeel en materieel vrijmaken.”