Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De toekomstige tegenstander van The Blues, Nederland, wordt hard getroffen in de aanloop naar het EK

De toekomstige tegenstander van The Blues, Nederland, wordt hard getroffen in de aanloop naar het EK

De toekomstige rivaal van The Blues op het EK, Nederland, heeft tijdens deze opwarmwedstrijden veel succes gehad.

Als The Blues faald hebben tijdens hun twee voorbereidingswedstrijden op Euro 2024, vooral zondagavond tegen Canada (0-0), is dit niet het geval voor Nederland. Na afgelopen donderdag met 4-0 te hebben gewonnen van de Canadiens, deden de mannen van Ronald Koeman het maandagavond tegen IJsland (4-0) opnieuw voor hun thuisfans.

De Bataven profiteerden dankzij een speler van Paris Saint-Germain, Xavi Simons (23H) voordat aanvoerder Van Dijk direct na rust de voorsprong verdubbelde (49H). Nederland nam aan het einde van de wedstrijd de controle over een strafschop via Malen (79H) en Weghorst (90H). Geen doelpunten tegen en acht doelpunten gescoord in twee opwarmwedstrijden, Nederland is klaar voor de start van het EK.

Ook Polen is een hit

Ondertussen boekte Polen ook zijn tweede succes op rij. Na een overwinning op Oekraïne (3-1) pakten de Polen de overwinning op Türkiye (2-1). Swiderski opende de score (12HParijs evenaart Alper Yilmaz voor de Turken (77H), maar Zalewski liet zijn team aan het einde van de wedstrijd winnen (90H). Aan de andere kant werd Robert Lewandowski gedwongen zijn partners voortijdig te verlaten nadat hij ongemak in zijn rechterknie had gevoeld.

Ter herinnering: Frankrijk staat op 21 en 25 juni tegenover Nederland en Polen. Daarvoor begint de ploeg van Didier Deschamps aanstaande maandag aan de EK-campagne tegen Oostenrijk.

READ  Veel presidenten in België waren bekend bij de Oekraïense selectie