Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De studie voorspelde dat het aantal leverkankers tegen 2040 met 55% zou stijgen

De studie voorspelde dat het aantal leverkankers tegen 2040 met 55% zou stijgen

Het aantal mensen wereldwijd dat leverkanker zal krijgen of eraan zal overlijden, zal tegen 2040 met meer dan 55% toenemen, tenzij er meer aan wordt gedaan. vecht tegen deze ziekte Het is vaak te voorkomen, aldus onderzoekers donderdag. Volgens een nieuwe analyse van wetenschappers van het International Agency for Research on Cancer (IARC), een in Lyon gevestigde tak van de Wereldgezondheidsorganisatie, werden in 2020 ongeveer 905.700 mensen gediagnosticeerd met leverkanker en stierven er wereldwijd 830.200 aan de ziekte.

De noodzaak om controles in te voeren

In het huidige tempo zullen volgens de analyse 1,4 miljoen mensen worden gediagnosticeerd en 1,3 miljoen zullen sterven aan leverkanker in 2040. Dit vertegenwoordigt een toename van ongeveer 500.000 in zowel het aantal gevallen als het aantal sterfgevallen per jaar, “tenzij we een significante vermindering van het aantal leverkankers bereiken door primaire preventie”, zei de functionaris. De studie werd gepubliceerd in het Journal of Hepatology.

Uit dit onderzoek bleek ook dat leverkanker een van de drie belangrijkste doodsoorzaken door kanker is in 46 landen – en in de top vijf van bijna 100 landen. Het aantal gevallen en sterfgevallen is het hoogst in Oost- en Zuidoost-Azië en in Noord-Afrika. “dit is kanker Het is grotendeels te voorkomen als er bestrijdingsmaatregelen worden genomen – de belangrijkste risicofactoren zijn het hepatitis B-virus en het hepatitis C-virus, alcohol gebruikOvergewicht en stofwisselingsziekten, waaronder diabetes type 2, zei medeauteur Isabelle Surjomaram van de studie in een verklaring.

De sombere voorspelling Uit de studie blijkt de noodzaak om vooruitgang te boeken bij de behandeling van hepatitis B en C, die werd belemmerd door de Covid-19-pandemie, aldus de onderzoekers, waarin werd opgeroepen tot meer vaccinatie, testen en behandeling. Harriet Ramgai riep ook op tot “maatregelen om het alcoholgebruik onder de bevolking te verminderen en de verdere prevalentie van diabetes en obesitas te beperken.”

READ  Wanneer gevoeligheid wordt geboren uit kussen of geslachtsgemeenschap