Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat als honden de sleutel zouden zijn tot het genezen van ongeneeslijke kankers bij mensen?

Wat als honden de sleutel zouden zijn tot het genezen van ongeneeslijke kankers bij mensen?

Jeffrey Pranger
is gewijzigd in

07:30, 06 oktober 2022

Honden zijn echt de beste vriend van de mens! Een parasiet gevonden in onze trouwe viervoeter kan de weg openen Kankerbehandelingen Nog niet te genezen, bijv. krabben In de hersenen of alvleesklier zeggen onderzoekers van de Universiteit van Tours, die de effecten ontdekten die deze micro-organismen op tumoren kunnen hebben, in ieder geval. Tegenwoordig staan ​​de tests nog in de kinderschoenen, maar de eerste resultaten zijn zeer bemoedigend, legt Arthur Battisoni uit, een doctoraalstudent aan de Universiteit van Tours die deel uitmaakt van het team van onderzoekers dat verantwoordelijk is voor de ontdekking.

Remming binnen een paar weken

“Toen we muizen met deze parasiet behandelden, konden we binnen een paar weken een remming (begrijpen: obstructie, stilstand) van de tumorontwikkeling zien, wat een veelbelovend resultaat is voor de toekomst”, details-Ho. “We hopen dat we op een dag de eerste menselijke patiënt met deze behandeling zullen kunnen behandelen”, voegt hij eraan toe.

In feite hebben ze dit stadium nog niet bereikt, maar het idee is om op de lange termijn deze parasiet, die onschadelijk is voor de mens, meerdere keren rechtstreeks in de tumor te injecteren. “Het zal de vernietiging van kankercellen mogelijk maken en het immuunsysteem van de patiënt wakker maken, die vaak slaapt vanwege de tumor”, vervolgt de onderzoeker. Dit virus zal dus fungeren als een activator van ons interne afweersysteem, wat ook het volledige doel van deze studie is.

geweldige ontdekking

Het gebruik van een behandeling die interfereert met het immuunsysteem in de geneeskunde wordt immunotherapie genoemd, in dit geval kankerimmunotherapie, en deze methode is van groot belang.

READ  De Fransen zijn klaar om met 110 km/u op de snelweg te rijden

Naast de buitengewone vooruitgang van deze ontdekking in de strijd tegen kanker, zullen er geen bijwerkingen zijn, in tegenstelling tot huidige behandelingen, zoals chemotherapie.