Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Waarom zouden we Optimus, de Tesla-robot, een menselijke vorm geven?”

“Waarom zouden we Optimus, de Tesla-robot, een menselijke vorm geven?”

Optimus kan zware voorwerpen tillen en dragen. Dat is relevant voor gebieden waar mensen nog gedeeltelijk zware taken uitvoeren.” Frederic Monsau

Vigarovox / Kroniek – Op 30 september presenteerde Elon Musk het eerste prototype van zijn humanoïde robot, Optimus. Onze columnist, die lezers elke donderdag vinden, zet vraagtekens bij deze keuze voor antropomorfisme.

Aurélie Jean is doctor in de wetenschappen en ondernemer. Ik heb opvallend gepost Aan de andere kant van de machine. De reis van een wetenschapper naar het land van algoritmen (2019) en Maken algoritmen de wet? (2022), uitgegeven door L’Observatoire.


Velen van ons volgden de opmerkingen die gepaard gingen met Presentatie door Elon Musk Op 30 september het eerste prototype van zijn Optimus-robot. De functionaliteit van dit toestel is nog niet duidelijk maar volgens de Tesla-eigenaar kan de Optimus zware voorwerpen optillen en dragen. Dit is geschikt voor gebieden zoals productie- of bouwplaatsen, waar de zware taken nog gedeeltelijk door mensen worden uitgevoerd. Je zult zeker opmerken dat deze robot eruitziet – zelfs bij benadering – van een mens zoals jij en ik, met zijn viervoetige vorm, hoofd en nek, en identieke gebaren zoals deze handzwaai in algemene richting. Laten we de vraag stellen: waarom…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 81% om te ontdekken.

Vrijheid is ook om naar het einde van het debat te gaan.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Borstkanker: gemiste screening in Charente