Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De sleutel tot het verlengen van de levensverwachting?

Zuurstof is een essentieel element voor onze overleving… Het creëren van een klein tekort kan echter de sleutel zijn om langer te leven, volgens werk gepubliceerd door onderzoekers van de Harvard Medical School en gepubliceerd in het tijdschrift Oxygen. Biologie PLUS op 23 mei 2023. Ze bevestigden dat zuurstofbeperking de levensverwachting van muizen verlengt.

Zuurstof: je hebt het nodig… maar niet veel om lang te leven

Om de gevolgen van lage zuurstofniveaus op de levensduur te beoordelen, plaatsten de onderzoekers muizen die genetisch gemanipuleerd waren om een ​​abnormaal korte levensduur te hebben (3 tot 4 maanden in plaats van 2 jaar) in een hypoxische omgeving met een zuurstofconcentratie van slechts 11%. Dit komt overeen met de installatie op Mount Everest Base Camp. Knaagdieren, blootgesteld aan deze levensomstandigheden, leefden 50% langer dan verwacht.

Naast het verlengen van de levensduur, kan het verminderen van zuurstof ook gunstige effecten hebben op neurologische functies. Muizen die in een zuurstofarme omgeving leefden, behielden ook langer de functie van het zenuwstelsel, gemeten aan de hand van hun prestaties op een standaardtest van coördinatie en kracht.hij legt uit communicatie Amerikaanse Stichting.

Zuurstofbeperking en levensduur: mechanismen begrijpen

Om de mechanismen achter dit effect te begrijpen, keken de wetenschappers eerst naar voeding om te zien of de knaagdieren minder aten. Eerdere studies hebben zelfs aangetoond dat een lagere calorie-inname bij veel dieren bijdraagt ​​aan een langere levensduur.

Tot verbazing van de onderzoekers aten de muizen die in de hypoxische kamer leefden iets meer voedsel dan de muizen die onder normale zuurstofconcentraties leefden.”De verklaring zei. Het team stelde vervolgens verschillende hypothesen voor, zoals het activeren van bepaalde metabole routes of het wijzigen van de genetische samenstelling van cellen. Nieuwe onderzoeken zullen naar verwachting meer informatie over deze mechanismen opleveren.

READ  Een nieuwe doorbraak voor de winter in Nord-Pas-de-Calais

Hoewel de resultaten van dit onderzoek bemoedigend zijn, is het belangrijk om te benadrukken dat dit niet betekent dat we allemaal in een zuurstofarme omgeving moeten leven. Deze ontdekkingen kunnen echter – indien bevestigd – nieuwe horizonten openen voor de bestrijding van veroudering en neurologische aandoeningen.