Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Starfield-fans vragen Bethesda om de overleden fan te eren | Xbox One

Fans van Starfield, Bethesda’s langverwachte ruimte-RPG, hebben een emotioneel verzoek ingediend bij de uitgever van de game. Ze willen dat Bethesda een speler eert die stierf voordat ze de kans kregen om het spel te spelen. Het verscheen op sociale media nadat enkele fans beloofden hun speler een naam te geven. Seven Starfield ter ere van de overleden speler.

Ontroerend verhaal


In maart ging Alex Hay naar Reddit om zijn teleurstelling te uiten nadat de releasedatum van Starfield was aangekondigd. Hij onthulde dat hij onlangs was gestopt met de behandeling van longkanker en in een hospice was opgenomen. Alex, die de ontwikkeling van Starfield al jaren volgde, hoopte dat hij deze ervaring zou hebben voordat hij aan zijn ziekte zou bezwijken, maar Hij schatte dat dit zou doorgaan tot 6 septemberDe releasedatum van de game is echter onwaarschijnlijk. Voordat hij op 35-jarige leeftijd overleed, vroeg Alex toekomstige spelers om namens hem van het spel te genieten.

Toen begonnen enkele leden van de gemeenschap Bethesda te vragen om Alex in Starfield te eren. Tot nu toe bleven die oproepen beperkt tot een kleine Twitter-campagne met de hashtag #AlexInStarfield, die half mei werd gelanceerd. Hoewel die inspanningen nog moeten beginnen, meldde Bethesda YouTuber Light onlangs dat de studio al op de hoogte is van het verhaal van Alex. Bovendien deelde Light op Twitter dat de ontwikkelaars “hoogstwaarschijnlijk” overwegen om hulde te brengen aan de overleden fan in Starfield, daarbij verwijzend naar niet nader genoemde bronnen.

Met nog maar een paar maanden te gaan, is het onduidelijk of de eerste release van Starfield een eerbetoon aan Alex zou kunnen bevatten. Zelfs kleine toevoegingen aan een game die zo complex is als deze AAA open-wereld-RPG kost tijd om te implementeren. Daarom zou het vereeuwigen van Alex in Starfield kunnen worden overwogen voor een toekomstige game-update, op voorwaarde dat Bethesda dit project voltooit.

READ  Aanstaande woensdag dreigt de Cote d'Azur zich terug te trekken

Opgemerkt moet worden dat Bethesda hulde heeft gebracht aan spelers die in het verleden zijn overleden. In 2016, in de Nuka World DLC voor Fallout 4, vierde de ZeniMax-studio een fanbroer. Bethesda schonk de fan ook een verscheidenheid aan verzamelobjecten en stuurde een persoonlijk bericht van de ontwikkelaars waarin ze hun condoleances betuigden.

Het is bekend dat de Bethesda-gemeenschap zeer ontvankelijk is voor dit soort ontroerende verhalen. Spelers van Fallout 76 hebben hun medeleven al getoond op een aangrijpend in-game moment.In het verleden hebben Bethesda-fans ook campagne gevoerd voor The Elder Scrolls 6 ter ere van Colton “Colt” Meredith, een Skyrim-fan die in 2020 is overleden.

Starfield zal beschikbaar zijn op Xbox Series X | S en pc op 6 september 2023. Het zal bij release ook beschikbaar zijn via Xbox Game Pass en PC Game Pass.